Review – The Boy: Brahms’ Curse (2020)

Informatie

Regie: William Brent Bell
Cast: Katie Holmes, Christopher Convery, Owain Yeoman, Ralph Ineson & Daphne Hoskins
Genre: Horror, drama, thriller
Distributeur: The Searchers
Releasedatum bioscoop: 26 februari 2020
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 3 juni 2020, verdeeld door Remain in Light

© 2020 Lakeshore Entertainment Productions LLC and STX Financing, LLC. All Rights Reserved.

Recensie

Een paar jaren geleden verscheen in de Belgische zalen een film over een enge porseleinen pop die voor heel wat angstaanjagende taferelen zorgde in een oud huis op het Amerikaanse platteland. Weet je al over welke prent het gaat? Inderdaad: The Boy (2016). De stijlvolle maar kleinschalige horrortitel met Lauren Cohan en Rupert Evans wist uitstekend de balans te bewaren tussen sterke horrorelementen en een boeiend verhaal en wist daardoor over de gehele wereld succesvol uit de hoek te komen. Verrassend was het dan ook niet toen bekend werd dat The Searchers in België ook de vervolgfilm in de Belgische zalen zou uitbrengen. The Boy: Brahms Curse kwam eind februari in de Belgische zalen, maar werd door de coronacrisis abrupt weer uit de zalen gehaald. Inmiddels ligt de prent op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. De moeite waard om in huis te halen of toch maar niet?

© 2020 Lakeshore Entertainment Productions LLC and STX Financing, LLC. All Rights Reserved.

Liza is een jonge moeder en woont samen met haar zoontje Jude en echtgenoot Sean in een mooi appartement. Het leven van het gezinnetje verloopt perfect. Wanneer Liza en haar zoon echter het slachtoffer worden van een brutale homejacking, verandert alles. Terwijl Liza herstelt van haar verwondingen, verliest Jude zijn vermogen om te spreken. Om eindelijk weer tot rust te komen beslissen Sean en Liza om te verhuizen naar het platteland. Zij en de psycholoog van Jude zijn er immers van overtuigd dat er op die manier een nieuwe wind binnen het gezinnetje zal waaien. Niet veel later ontdekt Jude aan de rand van de tuin een porseleinen pop. Liza en Sean zien er vooral veel onschuld in, maar beseffen niet dat het gaat om de angstaanjagende Brahms: de eeuwenoude pop met ontelbaar veel slachtoffers op zijn teller…

© 2020 Lakeshore Entertainment Productions LLC and STX Financing, LLC. All Rights Reserved.

Toen bekendgemaakt werd dat er een vervolg op The Boy (2016) in de maak was, was er eigenlijk maar één vraag op iedereens gezicht af te lezen: “Is dit nu effectief nodig?” Iedereen was er immers van overtuigd dat The Boy: Brahms’ Curse niet meer zou zijn dan een lege en totaal overbodige sequelfilm. Toch moet gezegd dat de prent van regisseur William Brent Bell best te pruimen is. Het verhaal over een jong gezin met problemen dat verhuist naar het platteland om daar meteen een nieuw en onheilspellend probleem te trotseren, is immers behoorlijk goed verteld. Op geen enkel moment heb je evenwel het gevoel dat je kijkt naar topcinema. The Boy: Brahms’ Curse recycleert immers alles wat op horrorvlak eerder al gedaan werd, maar wel met een goede uitvoering.

© 2020 Lakeshore Entertainment Productions LLC and STX Financing, LLC. All Rights Reserved.

Zo heb je het eerder al wel gezien dat een kind bezeten is door één of ander wezen of dat een gezin verhuist naar een onheilspellende plaats omdat er bepaalde problemen zijn. Ook op het vlak van de personages is deze vervolgprent best in orde, zonder ooit echt volledig indruk te maken. Zo zijn Liza, Sean en de sprakeloze Jude voldoende uitgewerkt om gedurende de hele prent te entertainen, al geven de scenaristen weinig achtergrondinfo over hen mee. Op het acteerwerk kan je daarenboven weinig aanmerken. De rollen worden goed vertolkt door Katie Holmes, Owain Yeoman en de jonge Christopher Convery, die nog niet zo lang geleden schitterde in enkele afleveringen van de topreeks Gotham. Tot slot zie je ook nog Ralph Ineson, bekend van onder andere The Witch (2016), in een leuke rol de cast aanvullen.

Het verdict

The Boy: Brahms’ Curse is het vervolg op The Boy, een verrassende horrortitel die in 2016 de hele wereld angst wist aan te jagen. Regisseur William Brent Bell brengt opnieuw een verhaal over de angstaanjagende porseleinen pop en weet daarmee zeker te entertainen. Brahms’ Curse is een behoorlijk goed uitgevoerde maar weinig verrassende horrorprent die over de gehele lijn op veilig speelt. Horrorelementen die je reeds eerder zag worden zorgvuldig gerecycleerd, maar dan wel op een goede manier. Om een lang verhaal kort te maken: dit is geen topper, maar vast en zeker de moeite waard als je zin hebt in een horrortitel die heerlijk wegkijkt en niet te veel intellectuele inspanningen van je verwacht. The Boy: Brahms’ Curse wordt verdeeld door Remain in Light en ligt sinds 3 juni 2020 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken.

Ben jij vlak voor de uitbraak van COVID-19 in ons land nog naar de bioscoop geweest en heb je kunnen genieten van The Boy: Brahms’ Curse? Wat vond jij van de film? Laat het ons weten door hier onder een reactie te plaatsen met jouw mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *