Review – The Hunt (2020)

Informatie

Regie: Craig Zobel
Cast: Betty Gilpin, Hilary Swank, Wayne Duvall, Emma Roberts, Amy Madigan & Ethan Suplee
Genre: Actie, horror, thriller
Distributeur: Universal Pictures
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 7 oktober 2020

© 2019 Universal Studios and Perfect Universe Investment Inc. All Rights Reserved.

Recensie

Het recht is lang niet op alle plaatsen hetzelfde. Zo is het systeem in de VS volledig anders dan bij ons. Één van de kenmerken daar is dat de grondwet volledig anders in elkaar zit dan bij ons. Zo is er geen algemene grondwet in de zin van een volwaardig wetboek, maar vormen losse stukken tekst en meerdere verklaringen wat men daar de grondwet noemt. Één van de losse stukken dat in de VS hoog in het vaandel gedragen worden, is het Second Amendment. Dat stuk grondwet ligt al decennia zwaar onder vuur en behandelt het recht van Amerikanen om vuurwapens te dragen. Het resultaat ervan: jaarlijks zijn er heel wat aanslagen in scholen en andere publieke plaatsen. Een tijdje geleden kwam in de VS de actievolle slasherprent The Hunt uit in de bioscoopzalen, een fel gecontesteerde film die onder meer over dat wapengebruik gaat. Goeie kritische cinema of puur leedvermaak?

© 2019 Universal Studios and Perfect Universe Investment Inc. All Rights Reserved.

Samen met een twaalftal andere slachtoffers wordt de eigenwijze Crystal plots wakker in het midden van de natuur. Niemand weet wat er aan de hand is. Niet veel later beseft iedereen echter wel hoe laat het is: ze zijn verdoofd, naar een onbekende plaats gebracht en zijn nu de prooien van een ziekelijk jachtspel van enkele conservatieve rijkelingen die het nodig vinden om op echte mensen te jagen. Net zoals de anderen probeert Crystal zich zo goed mogelijk te redden en te weren, maar al gauw vallen er veel slachtoffers. Samen met de dappere Don, een iets oudere man die net als haar geen idee heeft wat er aan de hand is, probeert ze te ontsnappen. Wanneer ze echter plots oog in oog staat met de persoon die verantwoordelijk is voor het bloedbad, verandert alles. Zal ze hier heelhuids uitkomen.?

© 2019 Universal Studios and Perfect Universe Investment Inc. All Rights Reserved.

The Hunt werd in de VS – zelfs door president Donald Trump – langs alle kanten bekritiseerd. De film stond immers gepland voor een release net na de schietincidenten in Dayton en de grensstad El Paso. Volgens velen zou de film immers het gebruik van geweld en wapens verheerlijken en zou er sprake zijn van een volledig verwerpelijke racistische boodschap. Wie de film echter bekijkt, zal zien dat daar niets van aan is. The Hunt is in de eerste plaats immers een hersenloze actieprent met inventieve moordscènes en liters bloed op je scherm. Amusement verzekerd, dat staat vast. Wie echter wat beter kijkt, ziet ook een film die kritisch durft zijn. Zo fileren regisseur Craig Zobel en scenaristen Damon Lindelof en Nick Cuse onder meer het tweede Amendement van de Amerikaanse grondwet, de huidige knettergekke president met zijn fake news en sociale media. The Hunt is dus zeker geen slechte cinema.

© 2019 Universal Studios and Perfect Universe Investment Inc. All Rights Reserved.

Hoe dan ook: het merendeel van deze horror-actieprent focust op actie en de manier waarop enkele gekke rijken doodgewone Amerikaanse burgers afslachten. Verwacht je dus maar niet aan inhoudelijk straffe personages die echte verhalen te vertellen hebben. Of misschien toch wel. Crystal, het hoofdpersonage, is immers totaal geen lege persoonlijkheid, al krijg je over haar niet veel mee. De rol wordt goed gebracht door Betty Gilpin, een actrice die je misschien voornamelijk kent van The Grudge (2020) en de Netflix Original-reeks Glow. Ook Athena, één van de spilfiguren in het louche moordgebeuren, is verre van oppervlakkig. De rol wordt gebracht door de verrassende Hilary Swank, die zoals steeds met haar acteerwerk weet te verbluffen. Verder zie je onder meer Wayne Duvall, Emma Roberts en Amy Madigan in leuke rollen verschijnen.

Het verdict

Hou je van pure actiefilms die je overladen met actiescènes vol bloederige taferelen? Zoek dan niet langer, want deze prent is dat de perfecte ontsnapping voor jou. The Hunt is immers een plezierige en spannende actiethriller die je alles kan bieden wat je nodig hebt. Ook voor de meerwaardezoeker is de film ergens de moeite waard. De regisseur en scenaristen zorgen immers meermaals voor kritische noten die je zelf ook doen nadenken. Dat wordt echter compleet overschaduwd door de grote focus op het geweld. Ter conclusie: The Hunt is een goede actiefilm voor mensen die van het genre houden, maar zal wellicht niet iedereen even uitgebalanceerd en interessant overkomen. De film wordt verdeeld door Universal Pictures en ligt sinds 7 oktober 2020 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de trailer van de film nu.

Hou je van actiethrillers met een horrorkantje en heb je The Hunt ook al gekeken? Wat vond jij van de film met Hilary Swank en Betty Gilpin? Vond je de film ook amusant en inhoudelijk toch verrassend? Laat het ons weten door hier onder een reactie te plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *