Review – Light of My Life (2020)

Informatie

Regie: Casey Affleck
Cast: Casey Affleck, Anna Pniowsky, Elisabeth Moss, Tom Bower & Hrothgar Mathews
Genre: Drama, thriller, sciencefiction
Distributeur: The Searchers – Remain in Light
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 24 juni 2020

© 2019 BBP LOML, LLC. All Rights Reserved.

Recensie

Er zijn heel wat acteurs die na een aantal jaren meegedraaid te hebben in de filmwereld beslissen om ook zelf achter de camera plaats te nemen. Zo werkt ook onze Vlaamse Jeroen Perceval momenteel aan zijn eerste langspeler Dealer. Ook in Hollywood zijn acteurs-regisseurs geen onbekend gegeven. Enkele goede voorbeelden zijn de getalenteerde Joel Edgerton, Angelina Jolie of Bradley Cooper. Die laatste wist met A Star is Born (2018), zijn eerste indrukwekkende langspeler, zelfs een aantal Oscarprijzen in de wacht te slepen. Een andere grote naam in Hollywood die nu en dan ook zelf op de regisseursstoel gaat zitten is Casey Affleck. De jongere broer van Ben Affleck bracht in 2019 zijn gloednieuwe prent Light of My Life uit en die is gezien de huidige pandemische situatie actueler dan ooit. Is de film ook echt sterk?

© 2019 BBP LOML, LLC. All Rights Reserved.

Rag en haar vader zijn al een aantal jaren op de dool doorheen de Verenigde Staten. Net na de geboorte van de intussen 11-jarige Rag brak er immers een vreselijke pandemie uit die enkel de vrouwelijke populatie heeft getroffen. Zelf bleef ze gespaard. Om echter alles helemaal veilig te houden, heeft haar vader besloten dat ze zichzelf nooit als meisje kenbaar mag maken. Wanneer hun rustig kampement in een afgelegen bos verstoord wordt door een oude man, moeten de twee Amerikanen op zoek naar een nieuwe plaats. Alleen doet al gauw en gerucht de ronde dat Rag een meisje is en blijken de twee nergens veilig. De relatie met haar vader komt zwaar onder druk te staan wanneer hij haar nog meer wilt beschermen. Zullen de twee deze turbulente periode heelhuids overleven?

© 2019 BBP LOML, LLC. All Rights Reserved.

Een film in de nabije toekomst die gaat over een vreselijke pandemie die bijna de helft van de wereldbevolking uitroeit… Een aantal jaren terug klonk het nog als een regelrechte fictie, maar vandaag is dat akelig realistisch. Casey Affleck heeft dus per ongeluk een brandend actuele film op het publiek losgelaten. Light of My Life werd eigenhandig door de broer van Ben Affleck geregisseerd en geschreven en is absoluut geen misbaksel. De prent verkent immers de boeiende relatie tussen een vader en zijn dochter – die zich steeds moet voordoen als zijn zoon – en kent meermaals spannende momenten die echt verrassen. De mooie focus op het intermenselijke aspect van het hele verhaal is zeker indrukwekkend, al zorgt het er ook voor dat de film erg langdradig aanvoelt. Affleck is immers niet vies van een eerder traag tempo.

© 2019 BBP LOML, LLC. All Rights Reserved.

Doordat de film zo fel focust op de boeiende vader-dochterrelatie in dit pakkende sciencefiction- en survivaldrama kan je niet anders dan vaststellen dat de personages indrukwekkend opgebouwd zijn. Het is van meet af aan immers duidelijk dat Rag en haar vader een enorme portie fysieke en emotionele bagage moeten meezeulen naar plaatsen die ze zelf nog niet kennen. Voor hen beiden wordt deze reis eentje waarin ze zichzelf en elkaar nog beter zullen moeten leren kennen, zeker nu Rag op het punt van de puberteit beland is. Bovendien worden de rollen uitstekend vertolkt door respectievelijk Anna Pniowsky, die fantastisch ingetogen en daardoor erg geloofwaardig overkomt, en Casey Affleck zelf. Van hem weten we al langer dat hij een enorme klasbak is en dat wordt in deze prent nogmaals bevestigd. Tot slot zie je ook nog The Invisible Man-actrice Elisabeth Moss als Rags moeder in flashbacks verschijnen.

Het verdict

Casey Affleck kruipt opnieuw achter de camera’s en in de pen en levert met Light of My Life een pakkende en sterk geschreven survivaldramaprent over een pandemie die enkel vrouwen treft. Hij focust knap op de boeiende relatie tussen een vader en zijn groeiende dochter en zorgt meermaals voor spannende momenten. Doordat het tempo nu en dan echter aan de lage kant is, dreig je als kijker met momenten je interesse ietwat te verliezen. Gelukkig wordt dat volledig goedgemaakt door de sterke personages en het indrukwekkende acteerwerk van Pniowsky en Affleck zelf. Kortom: Light of My Life is een mooie dramaprent, maar net iets te traag om echt te verbluffen. De prent wordt verdeeld door Remain in Light en ligt sinds 24 juni 2020 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de trailer van de film nu.

Bewonder jij het enorme talent van Casey Affleck ook zo en keek je ook enorm uit naar zijn nieuwe langspeler? Heb je Light of My Life intussen al gekeken en vond je de film ook goed maar traag? Laat het ons weten door hier onder een reactie te plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *