Review – The Wretched (2020)

Informatie

Regie: Brett Pierce & Drew T. Pierce
Cast: John-Paul Howard, Piper Curda, Jamison Jones, Azie Tesfai, Zarah Mahler & Kevin Bigley
Genre: Horror, drama, thriller
Distributeur: Source 1 Media
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 22 oktober 2020

© 2020 Caillbeach Productions, LLC. Première TV Distribution. All Rights Reserved.

Recensie

Halloween is intussen al een kleine maand voorbij. Dat betekent natuurlijk niet dat de dagen minder donker worden. Sterker nog: als je iedere avond een blik werpt op je terras of balkon, zal je wellicht ook doorhebben dat de dagen steeds korter worden en het ’s avonds steeds sneller donker wordt. Soms wordt het zelfs zo donker dat het je angst inboezemt. Wat is er dan fijner om samen met je partner, vrienden of misschien zelfs je kinderen het haardvuur aan te steken en vervolgens met een dekentje in de zetel te genieten van een uitstekende horrorprent. Ook in deze coronaperiode presenteren filmdistributeurs immers de ene duistere film na de andere. Zo bracht Source 1 Media een tijdje terug de verrassende horrorprent The Wretched uit op DVD en Blu-Ray. Staat de film garant voor een heerlijke griezelavond of toch maar niet?

© 2020 Caillbeach Productions, LLC. Première TV Distribution. All Rights Reserved.

Ben is een zeventienjarige en eigenwijze tiener die na een ongeval besluit om bij zijn vader op het platteland te gaan wonen. Net na zijn aankomst gaat hij aan de slag in het plezierhaventje van zijn vader, waar hij steeds closer wordt met de bevallige Mallory. De twee genieten na het werk van hun zorgeloze leventje. Alleen is er één ding dat Ben eigenaardig vindt: zijn buren. Het jonge gezinnetje doet immers al een tijdje vreemd en het lijkt erop dat de moeder des huizes vreemde geheimen heeft. Samen met Mallory gaat Ben op onderzoek en ontdekt hij dat er iets vreemds aan de hand is. Terwijl zijn vader begint te denken dat zijn zoon knettergek aan het worden is, probeert Ben iedereen in zijn omgeving te redden van een gevaarlijke entiteit die vreselijke bedoelingen heeft. Hoe loopt dit af?

© 2020 Caillbeach Productions, LLC. Première TV Distribution. All Rights Reserved.

De laatste jaren is het wel vaker voorgevallen dat kleine horrorfilms – die geenzins afkomstig zijn van één van de grote filmstudio’s – echt de moeite waard zijn. Denk bijvoorbeeld maar aan Pledge (2019). Ook ­The Wretched, een volledig onafhankelijke cinemaprent, heeft letterlijk alles in zich om jou een fantastische filmavond te bezorgen. Hoewel het verhaal moeizaam op gang komt, afgezien van de uitstekende en spannende intro, geraak je na een kwartiertje helemaal ondergedompeld in de onheilspellende sfeer. Regisseurs-scenaristen Brett en Drew T. Pierce weten immers perfect het evenwicht te bewaren tussen een rustiger en meer intens verhaal, waardoor je als kijker voortdurend met interesse naar het scherm blijft staren. Als je daarnaast bovendien nog kan genieten van uitstekende speciale én practical effecten, weet je eigenlijk meer dan genoeg.

© 2020 Caillbeach Productions, LLC. Première TV Distribution. All Rights Reserved.

Het nadeel aan onafhankelijke cinemaprenten is natuurlijk wel dat de cast eerder onbekend is. Dat is in The Wretched geenszins anders. De rol van Ben, een eigenwijze zeventienjarige tiener die volop van het leven wil genieten, wordt gespeeld door John-Paul Howard. De jonge acteur was eerder al te zien in Hell of High Water (2016) en doet het eigenlijk behoorlijk goed. Zijn onervarenheid druipt er vanaf, maar al bij al valt dat nog mee. Hetzelfde geldt voor Piper Curda, die eigenlijk voornamelijk acteert in onbekendere titels. Ook zij voelt niet altijd even sterk aan, maar weet gedurende de hele film meer dan stand te houden. Verder zie je in de film ook nog Jamison Jones en Azie Tesfai in goede rollen de revue passeren. Hun acteerwerk is absoluut degelijk, maar je voelt aan alles dat het budget nagenoeg op was.

Het verdict

The Wretched is het absolute bewijs van het feit dat je voor het maken van een verrassende, spannende en gewoonweg uitstekende horrorprent helemaal geen grote filmstudio nodig hebt. De gebroeders Pierce, die de film zowel neerpenden als regisseerden, bezorgen de kijker immers een angstaanjagende, bloederige en erg entertainende horrorprent die over de gehele lijn de moeite waard is. Het acteerwerk is degelijk, de speciale effecten zijn absoluut indrukwekkend en ook de regie zit helemaal goed. The Wretched is dus helemaal de moeite waard en een regelrechte aanrader als je nog zoekt naar een spannende horrorfilm voor één van de komende weken. De film wordt verdeeld door Source 1 Media en ligt sinds 22 oktober 2020 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Ben je nog niet helemaal overtuigd? Bekijk dan de trailer van de film nu.

Was jij nog op zoek naar een goede horrorprent en ben je na het lezen van onze recensie van plan om The Wretched te kijken? Of heb je de film al gekeken? Wat vond jij ervan? Laat het ons weten door hier onder een reactie te plaatsen met jouw mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *