Review – The Umbrella Academy: Seizoen 2 (2020)

Informatie

Regie: Ellen Kuras, Tom Verica e.a.
Cast: Ellen Page, Tom Hopper, Emmy Raver-Lampman, Robert Sheehan & Aidan Gallagher
Genre: Actie, avontuur, sciencefiction, komedie
Originele zender: Netflix
Releasedatum: 31 juli 2020

© 2020 Netflix. All Rights Reserved.

Recensie

Het is nu al enkele weken zo dat de bioscoopzalen in België volledig gesloten zijn en dat we dus niet meer kunnen genieten van een steengoede film op het grote witte doek. We moeten ons in deze sombere periode dan ook volledig behelpen met onze thuiscinema. Erg verrassend is het daarom niet dat streamingdiensten zoals Netflix, Amazon Prime en Dinsey+ gouden tijden beleven. Het zijn immers zij die ervoor zorgen dat we toch nog kunnen genieten van een leuke film of een spannende serie. Alleen is het moeilijk om door het bos van overvloed aan producties de bomen nog te zien: welke reeks of film is echt de moeite waard en welke laat je best links liggen? Wij van Screendependent geven jou dan ook graag advies. Zo verscheen een tijdje terug het tweede seizoen van The Umbrella Academy op Netflix. Na een schitterend eerste seizoen waren de verwachtingen bij iedereen torenhoog. Is dat wel echt terecht?

© 2020 Netflix / Christos Kalohoridis. All Rights Reserved.

Nadat de bijzondere broers en zussen er op heldhaftige wijze in slagen om de wereld in 2019 van een allesvernietigende apocalyps te redden, belandt de voltallige Umbrella Academy door toedoen van Five in de jaren ’60. Niet wetende dat er alweer een angstaanjagend gevaar op hen afkomt, begint iedereen aan een nieuw leventje in de vorige eeuw. Alleen weet Five – die op mysterieuze wijze als laatste arriveert – dat er wederom een apocalyps aankomt. De jongste en tegelijk oudste broer doet er alles aan om iedereen terug samen te brengen en te overtuigen van wat gaat komen. Alleen is dat niet eenvoudig. Luther is momenteel immers een graag geziene bokser, Vanya verblijft bij een leuk gezin en Klaus heeft zich opgewerkt tot een Jezusachtige sekteleider. Zal de Umbrella Academy ook deze keer op tijd zijn om de wereld te redden?

© 2020 Netflix / Christos Kalohoridis. All Rights Reserved.

Steve Blackman, de maker van The Umbrella Academy die eerder al meewerkte aan het soortgelijke Legion, imponeerde nagenoeg iedereen toen het eerste seizoen van de reeks op Netflix verscheen. Het superheldengenre werd immers grondig dooreengeschud door een nieuwe speler naast DC en Marvel. En dat gaat in het tweede seizoen gewoon helemaal verder. Blackman en zijn team van scenaristen presenteren immers een verhaal dat nog spannender, actievoller, grootser en gewoonweg beter is dan het eerste seizoen. Door het hele gebeuren plaats te laten vinden in de jaren ’60 komen daar ook nog eens schitterende decors en een uitstekende sfeersetting bij. The Umbrella Academy is ook in haar tweede seizoen op alle vlakken een indrukwekkend schot in de roos.

© 2020 Netflix / Christos Kalohoridis. All Rights Reserved.

Dat de reeks zo sterk is en dat over de gehele lijn blijft, heeft natuurlijk ook volledig te maken met de personages die je in de jaren ’60 ziet rondhollen. Opnieuw zien we Luther, Allison, Vanya, Five, Diego en Klaus – kortom: de voltallige Umbrella Academy – hun ding doen en als echte broers en zussen geregeld ruziemaken. De personages zijn ook in dit tweede seizoen uitstekend uitgewerkt, al valt op dat alles naar een nog veel hoger niveau wordt getild. Vooral Vanya, Diego en Klaus krijgen dit seizoen prachtige ontwikkelingen mee die het geheel nog straffer maken. Ook op het vlak van het acteerwerk zit dit seizoen alweer goed. Ellen Page, Emmy-Raver-Lampman en de jonge Aidan Gallagher… echt iedereen  imponeert met uitstekend acteerwerk dat meer dan eens voor vuurwerk op het scherm zorgt.

Het verdict

Netflix zet haar tanden in heel wat grote series. Jammer genoeg krijgt niet iedere reeks van de streamingdienst een tweede seizoen. Dat was anders voor The Umbrella Academy, een uitstekende, spannende en soms ook grappige superheldenreeks die erg veel indruk maakte met het eerste seizoen. Deze tweede jaargang is nog straffer en grootser en bezorgt je door het goede acteerwerk, de mooie sets en het spannende verhaal alweer entertainment van de bovenste plank. De visuele effecten zijn wederom fantastisch en opnieuw steelt de jonge Aidan Gallagher de show als de intelligente Five. Kortom: ook het tweede seizoen van de reeks is een regelrechte must see. De nieuwe afleveringen van de reeks staan sinds 31 juli 2020 integraal op Netflix. Belijk de trailer nu. P.S.: een paar weken geleden werd ook het derde seizoen bevestigd. Er komt dus nog meer hoogstaand entertainment aan!

Ben jij ook een grote fan van The Umbrella Academy en heb je ook zo genoten van het eerste seizoen? Vond je de tweede jaargang van de Netflix Original ook zo indrukwekkend of toch maar niet. Laat het ons weten door hier onder een reactie te plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *