Review – Cardinal: Seizoen 3 (2020)

Informatie

Regie: Daniel Grou
Cast: Billy Campbell, Karine Vanasse, Kristen Thomson, Tom Jackson & Devery Jacobs
Genre: Criminaliteit, drama, mysterie
Distributeur: WW Entertainment
Originele zender: CTV & BBC Four
Belgische zender: Streamz en Streamz+
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 11 november 2020

© 2020 Sienna Films / Entertainment One. All Rights Reserved.

Recensie

Door de gigantische opmars van streamingdiensten de laatste jaren is het aanbod aan te volgen reeksen ook in ons land enorm gegroeid. Via platformen als Apple TV+, Netflix, Disney+ en Amazon Prime kan je immers van heel wat fijn televisiemateriaal genieten. Alleen is moeilijk om als niet-kenner die ene serie te pakken te krijgen die echt de moeite waard is. Daarom helpen wij van Screendependent jou daar graag een handje bij. Zo bracht WW Entertainment eerder deze maand het derde seizoen van de Canadese misdaadthriller Cardinal, met een indrukwekkend straffe Billy Campbell, uit op DVD. De eerste twee seizoenen van de reeks waren absolute top. Weten de makers op dat zelfde elan verder te surfen?

© 2020 Sienna Films / Entertainment One. All Rights Reserved.

John Cardinal belandt in een heel moeilijke periode in zijn leven. Na het plotse overlijden van zijn vrouw weet hij immers niet goed hoe hij de draad terug moet oppikken. Samen met zijn goede vriendin en collega Lise Delorme bijt hij zich vast in een nieuwe moordzaak en een golf van gewelddadige bankautomaatovervallen die het pittoreske Algonquin Bay teisteren. Terwijl het intelligente duo steeds dichter bij de dader of daders komen, geraakt John er zelf steeds meer van overtuigd dat de plotse dood van zijn echtgenote Catherine geen ongeluk was. Zullen Delorme en Cardinal de twee boeiende zaken kunnen oplossen en zal John de waarheid over zijn vrouw kunnen achterhalen? Één ding is zeker: nooit eerder werd alles zo persoonlijk…

© 2020 Sienna Films / Entertainment One. All Rights Reserved.

Het eerste en tweede seizoen van Cardinal, een erg sfeervolle en eerder grimmige Canadese misdaadreeks, waren twee prachtige schoten in de roos. De sfeerzetting, het verhaal, de personageopbouw en de knappe regie bezorgden je als kijker immers steeds weer entertainment van de bovenste plank. Verrassing of niet: ook in het derde seizoen schotelen de makers van de reeks je wederom toptelevisie voor. Niet alleen voorzien de scenaristen je van alweer een boeiende misdaadzaak, het wordt deze keer ook allemaal heel erg persoonlijk. Het zorgt er dan ook voor dat je je in dit seizoen – meer nog dan in de vorige twee – echt kan vereenzelvigen met de personages. En als je dat voelt, dan weet je eigenlijk met zekerheid dat het helemaal goed is.

© 2020 Sienna Films / Entertainment One. All Rights Reserved.

Het scenaristenteam van het derde seizoen van Cardinal heeft dus nog meer aandacht voor de personages. Zo volg je nagenoeg iedere minuut hoe Cardinal worstelt met zichzelf, het overlijden van zijn vrouw en de leegte die het in zijn leven achterlaat. Het is mooi om te zien hoe de makers van de reeks dit brengen en hoe dicht je daardoor als kijker kan komen. Het fantastische acteerwerk van Billy Campbell, die iedere keer erg beheerst overkomt, zit daar natuurlijk voor een groot deel tussen. Ook Cardinals collega, vriendin en vertrouwelinge Delorme komt erg sterk over, mede dankzij het fijngevoelige acteerwerk van Katrine Vanasse. De Canadese actrice doet het immers wederom schitterend. Bovendien gaat er heel wat aandacht naar commissaris Noelle Dyson, die knap vertolkt wordt door Kristen Thomson. Verder zie je ook nog Devery Jacobs, Tom Jackson en Alex Ozerov in sterke rollen de revue passeren.

Het verdict

Het derde seizoen van Cardinal, met als subtitel By the Time You Read This, is over de gehele lijn meer dan de moeite waard. Opnieuw wordt je als kijker ondergedompeld in een fantastisch en emotioneel verhaal rond John Cardinal, zijn collega’s en leven. Meer dan ooit hebben de makers en scenaristen een schitterende aandacht voor de personages, waardoor alles echt dichtbij komt en daardoor razend spannend wordt. De regie is formidabel en ook de performances van de cast, aangevoerd door de getalenteerde Billy Campbell, zijn van een enorm hoog niveau. Het mag duidelijk zijn dat er meer dan genoeg redenen zijn om zo snel mogelijk aan dit nieuwe seizoen te beginnen. Het derde seizoen van Cardinal wordt verdeeld door WW Entertainment en ligt sinds 11 november 2020 op DVD in de winkelrekken. De reeks is ook integraal te bewonderen via Streamz en Streamz+. Bekijk de trailer nu.

Ben jij ook een trouwe volger van deze Canadese topreeks over John Cardinal? Heb je het derde seizoen van Cardinal ook al gekeken en vond je het ook toptelevisie? Laat het ons snel weten door hier onder een reactie te plaatsen met jouw mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *