Review – Star Trek: Discovery – Seizoen 3 (2020)

Informatie

Regie: Olatunde Osunsanmi, Jonathan Frakes e.a.
Cast: Sonequa Martin-Green, Blu Del Bario, Doug Jones, Anthony Rapp, Michelle Yeoh & Mary Wiseman
Genre: Sciencefiction, avontuur, drama
Originele zender: CBS All Access (binnenkort: Paramount+)
Belgische zender: Netflix

© 2020 ViacomCBS. All Rights Reserved.

Recensie

Filosoferen doen we allemaal wel eens. Is het niet in jezelf, dan doe je het nu en dan vast en zeker wel eens met vrienden bij een gezellig glaasje wijn. Dat kan gaan over allerhande onderwerpen. Zo kunnen thema’s als leven na de dood, leven in de toekomst of leven in het verleden aan bod komen. Één van de dingen waar iedereen wel al minstens één keer over gefantaseerd heeft, is het leven in de ruimte. Zou het kunnen dat we niet alleen zijn in het universum en dat er ergens in de verte een andere wereld op ons ligt te wachten? Voorlopig zal je op die vraag wellicht niet meteen een antwoord krijgen. We moeten ons dan maar behelpen met de fijne sciencefictionfilms en -series die ons langs alle kanten bereiken. Naast de vele Star Wars– en Marvel-reeksen is ook Star Trek: Discovery een reeks die een knap beeld geeft van hoe het misschien ooit zou kunnen zijn. Weet de derde jaargang van de reeks echter nog steeds te entertainen?

© 2020 ViacomCBS. All Rights Reserved.

Na succesvol het gevaar van Control, een hyperintelligente supercomputer, te hebben uitgeschakeld, belanden Michael en de bemanning van de USS Discovery een stuk verder in de toekomst. Daar ontdekken ze nagenoeg meteen dat hun reddingsactie geslaagd is en dat er in het heelal nog steeds levende organismen rondlopen. De realiteit is echter helemaal anders dan in hun eigen tijd. Michael ontdekt immers al gauw dat de Federatie niet langer groots of machtig is en dat een vreemde, onverklaarbare gebeurtenis, de ‘Burn’ genaamd, een vreselijke verscheuring veroorzaakte. Terwijl de Discovery zich probeert aan te sluiten bij wat er nog van de Federatie overschiet, voelen Michael en co. langs alle kanten nieuwe gevaren. Zullen de dappere bemanningsleden ook in deze nieuwe tijd – zonder vrienden – hun mannetje weten te staan?

© 2020 ViacomCBS. All Rights Reserved.

Al twee jaargangen lang staat Star Trek: Discovery garant voor uitstekend topentertainment dat ook op inhoudelijk vlak ongeziene hoogtes weet te bereiken. Dat is in het nieuwe seizoen van de reeks niet anders. Alweer trakteren de makers de kijker immers op fijne verhaallijnen, verrassende plottwists en uitstekende speciale effecten die je met open mond naar het scherm doen staren. Net zoals het gloednieuwe Star Trek: Picard weet de reeks je met iedere aflevering te boeien. Bovendien is dit seizoen op één vlak nog straffer dan de andere. De nieuwe afleveringen gaan immers nog dieper in op de vroeger al zo fijne vriendschappelijke banden tussen de bemanningsleden. Dat zorgt er vanzelfsprekend voor dat je iedere seconde dichter en dichter bij de personages komt te staan.

© 2020 ViacomCBS. All Rights Reserved.

Die personages zijn ook dit seizoen wederom tot in de puntjes uitgewerkt. Michael Burnham blijft het interessante en gelaagde leidersfiguur in de nieuwe afleveringen en wordt misschien nog meer op de proef gesteld dan voordien. Zoals steeds wordt de fijne rol uitstekend gebracht door Sonequa Martin-Green, die in de toekomst wellicht nog in veel andere grote franchises te zien zal zijn. Ook Saru, de goede vriend van Michael, krijgt in de nieuwe afleveringen veel aandacht en dat is alleen maar toe te juichen. De rol wordt wederom met glans vertolkt door de erg getalenteerde Doug Jones. Verder zie je ook Anthony Rapp en Mary Wiseman opnieuw opdraven als Stamets en Tilly, twee personages die ook in dit seizoen verder uitgediept worden. Uiteraard zijn er ook tal van nieuwe personages te bespeuren. David Ajala schittert als de interessante Book en Blu Del Barrio doet hun intrede als het fijne non-binaire personage Adira Tal.

Het verdict

Showrunners Alex Kurtzman en Michelle Paradise weten ook met het derde seizoen van Star Trek: Discovery excellente televisie op jouw scherm te toveren. Opnieuw zorgen de scenaristen, seriemakers en producenten voor spannende afleveringen, boeiende verhaallijnen en rakende momenten die je doen hunkeren naar meer. De speciale effecten zitten zoals steeds goed en doen je gewoon bouche bée naar het scherm staren. De fantastische performances van Martin-Green, Jones, Wiseman en alle andere leden van de cast maken je nog enthousiaster en ook op het vlak van de personages zit het derde seizoen van de reeks weer helemaal goed. Het derde seizoen van Star Trek: Discovery gaat dus helemaal veder op het reeds bekende elan van de reeks. Niet te missen televisie! Het derde seizoen van de reeks is sinds 8 januari 2021 integraal te bewonderen via Netflix. Bekijk de trailer nu.

 

Ben jij ook een Trekkie en volg je de avonturen van Michael Burnham en de bemanningsleden van de Discovery ook al jaren? Wat vond jij van het derde seizoen van Star Trek: Discovery? Vind je de verhalen nog steeds zo fijn? Laat het ons weten door hier onder te reageren.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *