Review – Come True (2021)

Informatie

Regie: Anthony Scott Burns
Cast: Julia Sarah Stone, Landon Liboiron, Christopher Heatherington, Tedra Rodgers & Carlee Ryski
Genre: Horror, sciencefiction
Distributeur: Remain in Light
Releasedatum DVD: 16 april 2021

© 2019 Come True Productions Incorporated. Remain in Light. All Rights Reserved.

Recensie

Net zoals bij nagenoeg alle andere kunstvormen zijn ook films het product van iemands fantastische verbeelding. Ofwel is het verhaal dat je voorgeschoteld krijgt het product van een origineel hersenspinsel, ofwel is het de bewerking van iemands anders verbeelding uit een boek. Hoe dan ook: het menselijke denken is iets enorm bijzonders. Ook tijdens onze slaap zijn onze hersenen volop bezig met het genereren van allerlei vormen van verbeelding. Het is alleen zonde dat je zelf en anderen nooit kunnen zien welke bijzondere dingen je nu vannacht gedroomd hebt. Maar wat als dat wel kon? Wat als we wel onze dromen konden zien en laten zien? Welke bijzonderheden zouden we zien? Daarover gaat Come True, een echte indie horrorprent die sinds kort op DVD in de winkelrekken ligt.

© 2019 Come True Productions Incorporated. Remain in Light. All Rights Reserved.

Sarah Dunne heeft geen gemakkelijk leven. Sinds een enorme confrontatie met haar moeder probeert ze haar te allen prijze te vermijden en brengt ze haar nachten door in een nabijgelegen park. Haar nachtrust is dan ook allesbehalve goed. Sarah heeft immers last van akelige nachtmerries die haar slaap erg bemoeilijken. Steeds weer wordt ze in haar dromen geplaagd door een zwarte schaduw met blinkende witte ogen die haar de stuipen op het lijf jaagt. Ze besluit dan ook om deel te nemen aan een slaaponderzoek in het lokale ziekenhuis om te achterhalen wat er mis is. Al gauw ontdekt ze dat het onderzoek tot doel heeft om de dromen van mensen te visualiseren. Maar is dat wel allemaal zo veilig? Kunnen haar dromen werkelijkheid worden?

© 2019 Come True Productions Incorporated. Remain in Light. All Rights Reserved.

De meeste horrorfilms die we in de bioscoopzalen voorgeschoteld krijgen zijn regelrechte kopieën van elkaar. Steeds vind je wel op één of andere manier dezelfde elementen terug. Come True gaat helemaal niet voor die gemakkelijke aanpak. Regisseur-scenarist Anthony Scott Burns komt immers op de proppen met een erg intrigerend, uniek, origineel en vooral bijzonder onheilspellend verhaal dat je echt meermaals de stuipen op het lijf jaagt. Burns behoudt bovendien gedurende de hele looptijd van de prent een bepaalde graad van mysterie, waardoor je net zoals de hoofdpersonages niet helemaal doorhebt wat er aan de hand is. Voor dit soort films is dat een techniek die bijzonder goed werkt.

© 2019 Come True Productions Incorporated. Remain in Light. All Rights Reserved.

De personages in Come True zijn dus zelf voortdurend op zoek naar een verklaring voor de vreemde en angstaanjagende dingen die doorheen het verhaal gebeuren. Dat die personages zo fijn uitgewerkt zijn, maakt het aandachtig volgen van de film dan ook leuker. Sarah is immers een complexe tiener die diepgewortelde problemen heeft en daardoor niet slaapt. Het personage ontplooit zich doorheen de film niet helemaal, maar net daarom is alles zo interessant. De rol wordt fantastisch neergezet door Julia Sarah Stone, een eerder onbekende actrice die opdraafde in enkele B-films en zich met deze rol zeker op de kaart zet. Naast haar schittert Truth or Dare-acteur Landon Liboiron als de briljante wetenschapper Jeremy, de enige persoon die Sarah kan helpen met haar problemen. Ook zijn performance is erg sterk.

Het verdict

Een goede horrorfilm moet barsten van de originaliteit. Een film die voldoet aan die beschrijving is evenwel niet gemakkelijk te vinden. Nagenoeg iedere enge prent die uit Hollywood afdaalt lijkt op een andere die je al zag. Dat is buiten Come True gerekend. De indie horrorprent is op alle vlakken erg origineel en indrukwekkend. Het verhaal – over de akelige dromen van een testsubject bij een slaaponderzoek – is erg onderhoudend en ook visueel zorgt regisseur Anthony Scott Burns ervoor dat je op je wenken bediend wordt. Stone en Liboiron geven het beste van zichzelf in interessante rollen, hetgeen de film nog fijner maakt. Come True is dus een erg sterke horrorprent die je echt gezien moet hebben. De film wordt verdeeld door Remain in Light en ligt sinds 16 april 2021 op DVD in de winkelrekken. Bekijk de knappe trailer nu.

Vind jij onze dromen en onze hersenactiviteit gedurende de nacht ook zo bijzonder? Heb je al eens geprobeerd om je eigen dromen te analyseren? Vond je Come True ook zo fantastisch of ben je heel wat minder enthousiast dan wij? Laat het weten door hier onder te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *