Review – Peter Rabbit 2 (2021)

Informatie

Regie: Will Gluck
Cast: James Corden, Rose Byrne, David Oyelowo, Elizabeth Debicki, Margot Robbie & Hailey Atwell
Genre: Animatie, avontuur, familie
Distributeur: Sony Pictures
Releasedatum digitaal: 18 oktober 2021

© 2021 Columbia Pictures Industries Inc. and 2.0 Entertainment Borrower, LLC and MRC II Distribution Company LP. All Rights Reserved.

Recensie

Konijnen worden wereldwijd door iedereen erg geliefd. De zachte diertjes met hun lange oren en korte pootjes hebben dan ook een enorm hoog aaibaarheidsgehalte. Dat weten ook de filmstudio’s in Hollywood. Want wat krijg je als je schattige konijnen in allerlei maten en gewichten geweldige avonturen laat beleven én hen bovendien fijne stemmen meegeeft? Inderdaad: Pieter Konijn. De eerste animatie en live action cross over kregen we in 2018 te zien en was een fantastisch schot in de roos. In 2020 moesten de bioscoopzalen wereldwijd opnieuw onveilig gemaakt worden door Pieter en zijn vriendjes in Peter Rabbit 2, maar daar stak het coronavirus een stokje voor. Nu is de film gelukkig ein-de-lijk digitaal bij ons te bewonderen. Of de film ook de moeite waard is? Dat lees je verder in deze recensie.

© 2021 Columbia Pictures Industries Inc. and 2.0 Entertainment Borrower, LLC and MRC II Distribution Company LP. All Rights Reserved.

Ten huize Peter, Bea en Thomas lijkt de rust eindelijk te zijn teruggekeerd. Peter en Thomas zijn nog steeds niet de beste vrienden, maar ze kunnen intussen wel door één deur. Dat zal ook moeten, want Thomas en Bea beslissen om in het huwelijksbootje te stappen. Inmiddels worden ook de boeken van Bea over Peter en zijn vriendjes steeds populairder. Wanneer Bea de aandacht krijgt van de bekende uitgever Nigel Basil-Jones en Peter, Flopsy en Mopsy en alle anderen mee naar de stad moeten, begint er een aartsgevaarlijk avontuur. Peter heeft immers geen zin meer om nog langer als het ‘stoute’ konijn te worden beschouwd en trekt erop uit. Al snel loopt hij Barnabas tegen het lijf, een ouder konijn dat zijn vader nog heeft gekend en bovendien een uitstekende dief blijkt te zijn. Peter voegt zich bij Barnabas’ bende, maar al gauw blijkt dat dat helemaal niet zo’n goed idee is…

© 2021 Columbia Pictures Industries Inc. and 2.0 Entertainment Borrower, LLC and MRC II Distribution Company LP. All Rights Reserved.

Toen Peter Rabbit in 2018 op de wereld werd losgelaten, werd al snel duidelijk dat de film alles in zich had om een fantastisch succes te worden. De goede animatie, het fijne verhaal en de frivole sfeer maakten je immers van meet af aan dolenthousiast. Met Peter Rabbit 2 probeert regisseur Will Gluck om je voor de tweede keer dezelfde fijne cinema-ervaring te bezorgen. En wees er maar zeker van: dat lukt volledig. Opnieuw trakteert de regisseur en zijn co-scenarist Patrick Burleigh je op een fantastisch avontuur dat van meet af aan entertaint. Wel moet gezegd dat deze aflevering een stuk minder gestroomlijnd is. Peter Rabbit 2 probeert immers om allerlei dingen bij elkaar te gooien en dat hoefde eigenlijk niet. Men zegt immers wel eens: overdaad schaadt.

© 2021 Columbia Pictures Industries Inc. and 2.0 Entertainment Borrower, LLC and MRC II Distribution Company LP. All Rights Reserved.

Gelukkig kan je die mindere elementen in de prent al gauw vergeten door de goede regie, leuke filmmuziek en fantastisch schattige animatie. En dat is lang nog niet alles: ook op stemmenniveau zit de film wederom helemaal goed. De stem van Peter wordt opnieuw uitstekend ingesproken door James Corden, wiens zachte stemgeluid helemaal perfect is. Verder hoor je ook de stemmen van Margot Robbie, Elizabeth Debicki, Hayley Atwell en Lennie James. Ook zij brengen fantastisch leuke personages tot leven. Naast al die leuke stemmen zie je Rose Byrne, Domnhall Gleeson en de immens getalenteerde David Oyelowo – die echt indruk maakte met zijn rol als Javert in Les Misérables – in fijne rollen de revue passeren. Of Peter Rabbit 2 ook uitstekend ge(stemmen)cast is? Reken maar van ‘yes’!

Het verdict

Vind je het leuk om samen met je kroost naar een heerlijke familiefilm te kijken of hou je zelf gewoon van animatiefilms die een gigantische glimlach op je gezicht toveren? Wel, dan is Peter Rabbit 2 dé film die je vanavond moet kijken. Net zoals de film in 2018 weet ook deze prent, opnieuw ingeblikt onder het kritische oog van Will Gluck, je op alle vlakken te verwennen. De animatie is goed, het verhaal is aangenaam en ook het stemmen- en acteerwerk van de gehele cast zit over de hele lijn goed. Zorg er dus voor dat je Peter Rabbit 2 zo snel mogelijk bewondert. De film wordt verdeeld door Sony Pictures en is sinds 18 oktober 2021 digitaal te bewonderen via onder meer iTunes. Bekijk de trailer van de film nu.

Heb jij ook zo uitgekeken naar het nieuwe avontuur van Peter, Flopsy, Mopsy en alle andere dierenvriendjes van het schattige konijntje? Heb je Peter Rabbit 2 al gekeken en vond je de film net zo goed als wij? Of ben je niet zo enthousiast? Laat het ons weten door hier onder te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *