Review – Hitman’s Wife’s Bodyguard (2021)

Informatie

Regie: Patrick Hughes
Cast: Ryan Reynolds, Salma Hayek, Samuel L. Jackson, Antonio Banderas, Tom Hopper & Morgan Freeman
Genre: Actie, komedie, criminaliteit
Distributeur: Dutch FilmWorks
Releasedatum bioscoop: 28 juli 2021, verdeeld door Kinepolis Film Distribution
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 26 november 2021

© 2020 Hitman Two Productions, Inc. All Rights Reserved.

Recensie

We leven nog steeds in een tijdperk van sequels, reboots, remakes en alles wat daartussenin zweeft. Zo zijn er momenteel heel veel cinefielen die reikhalzend uitkijken naar de gloednieuwe The Matrix Resurrections die vanaf 22 december 2021 in de Belgische zalen te bewonderen zal zijn. Eerder dit jaar kwam er een andere langverwacht vervolg op een veel recentere film in de Belgische zalen. The Hitman’s Bodyguard was in 2017 één van de grootste verrassingen en lokte wereldwijd bijzonder veel nieuwsgierigen naar de zalen. Al snel kwam er dan ook nieuws over een vervolg. Ryan Reynolds, Salma Hayek en Samuel L. Jackson sloegen opnieuw de handen in elkaar voor Hitman’s Wife’s Bodyguard, maar brengt die film ook dezelfde magie als de eerste aflevering?

© 2020 Hitman Two Productions, Inc. All Rights Reserved.

Na het debacle met Darius Kincaid van enkele jaren terug, loopt voormalig bodyguard Michael Bryce een beetje verloren in zijn eigen leven. Hij verloor zijn bodyguardlicentie en weet dan ook niet hoe het nu allemaal verder moet. Op aanraden van zijn psychologe trekt hij dan ook naar het Italiaanse Capri, om daar eindelijk te kunnen herbronnen. Zijn rust wordt echter al gauw verstoord door de knotsgekke Sonia, de echtgenote van Darius. Michael besluit om tegen zijn zin met haar mee te gaan, waarna het bijzondere trio wordt ingeschakeld door Interpol om mee een aartsgevaarlijke zaak op te lossen. De vraag is alleen of de diensten van Michael, Sonia en Darius ook effectief nuttig kunnen zijn? En wat gebeurt er met Michael, die eigenlijk echt nood had aan een sabbatperiode?

© 2020 Hitman Two Productions, Inc. All Rights Reserved.

The Hitman’s Bodyguard was één van die zeldzame actiekomedies die erin slaagde om zich echt van andere films in het genre te onderscheiden. De film van Patrick Hughes, die ook de derde film in de Expendables-franchise voor zijn rekening nam, wist immers perfect om stijlvolle en impressionante actie te combineren met erg effectieve komedie. De verwachtingen voor Hitman’s Wife’s Bodyguard waren dan ook torenhoog. Maar hoewel de nieuwe prent goed van start gaat, voel je al gauw dat dit vervolg niet dezelfde magie kan brengen. Je merkt immers dat deze prent enorm gehermonteerd is, waardoor alles eerder aanvoelt als een lappendeken. Sommige scènes volgen elkaar niet goed op, het verhaal mist een echte schwung en ook op komedievlak is de film bijlange niet zo straf als haar voorganger. Zonde is dat.

© 2020 Hitman Two Productions, Inc. All Rights Reserved.

De grote troef van Hitman’s Wife’s Bodyguard blijft over de gehele lijn evenwel de bijzonder fijne chemie die voelbaar is tussen Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson en Salma Hayek. De drie zijn geweldig als respectievelijk bodyguard Michael Bryce, topcrimineel Darius Kincaid en diens plezierige echtgenote Sonia Kincaid. Die personages blijven uitstekend en dat verandert in dit vervolg, ondanks de mindere elementen, helemaal niet. Bovendien wordt de cast aangevuld door Frank Grillo, Richard E. Grant,  Morgan Freeman Tom Hopper en de briljante Antonio Banderas. Ook zij leveren geweldig acteerwerk en tillen het niveau van de prent weer wat hoger. Maar nooit, op geen enkel moment, kan Hitman’s Wife’s Bodyguard hetzelfde gevoel bij je losmaken zoals The Hitman’s Bodyguard dat in 2017 deed.

Het verdict

Wanneer filmstudio’s besluiten om een vervolg op een erg succesvolle film te maken, moeten ze goed beseffen dat het vervolg vaak veel minder goed is dan het origineel. Dat is een vlieger die helemaal opgaat voor Hitman’s Wife’s Bodyguard. De prent van regisseur Patrick Hughes met het geweldige trio Hayek, Jackson en Reynolds is plezierig om naar te kijken, maar tuimelt al gauw in de typische actiekomedievalkuilen. Dat terwijl The Hitman’s Bodyguard in 2017 die valkuilen net zo goed wist te omzeilen. Topcinema presenteert Hughes met deze nieuwe aflevering dus niet, maar dat maakt de film er zeker niet minder leuk op. Het is allemaal gewoon wat meer ‘typisch’ geworden. Hitman’s Wife’s Bodyguard wordt verdeeld door Dutch FilmWorks en is sinds 26 november 2021 beschikbaar op DVD en Blu-Ray. Bekijk de trailer van de film nu.

Heb jij in 2017 ook genoten van de hilarische en actievolle taferelen die je zag in The Hitman’s Bodyguard en was je net zoals wij ook benieuwd naar het vervolg? Deel je onze mening over dit vervolg of toch niet helemaal? Laat het weten door nu te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *