Review – Cry Macho (2021)

Informatie

Regie: Clint Eastwood
Cast: Clint Eastwood, Eduardo Minett, Fernanda Urrejola, Natalia Traven & Dwight Yoakam
Genre: Drama
Distributeur: Warner Bros. Pictures
Releasedatum bioscoop: 10 november 2021
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 16 maart 2022

© 2021 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Recensie

Veel filmmakers draaien al heel wat decennia mee in Hollywood. Zo kunnen jong en oud zich allerlei films herinneren van Ridley Scott, Jane Campion, Steven Spielberg enzovoort. Er is echter één filmmaker die tot op heden de kroon blijft spannen en dat is Clint Eastwood. De inmiddels 91-jarige (!!!) acteur, regisseur en producer werkt nog steeds aan nieuwe films waarin bij bovendien zelf de hoofdrol blijft spelen. Zijn meest recente wapenfeit is Cry Macho, een prent die qua onderwerp en sfeer heel erg lijkt op zijn topprent The Mule uit 2019. Eastwood staat bekend om zijn erg personage-gedreven cinemaprenten, maar slaagt hij er na al die tijd met Cry Macho nog steeds in om iedereen om zijn vinger te winden? Lees snel verder als je dat te weten wil komen.

© 2021 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Anno 1979 verandert het leven van Michael ‘Mike’ Milo volledig. Zijn carrière als rodeo-ster komt immers abrupt ten einde door een vreselijk ongeval waarbij hij zijn rug breekt. Ook zijn werkgever Howard Polk heeft door dat er niet veel meer inzit. Daarom vraagt hij Mike een gunst. Polks zoontje brengt immers al een aantal jaren van zijn leven door bij zijn moeder in Mexico, waar hij volgens de laatste gegevens misbruikt zou worden. Mike krijgt de opdracht om het jongetje op te zoeken en veilig naar Texas te brengen zodat hij in een veilige omgeving kan opgroeien. Mike, die heel wat te danken heeft aan Howard, besluit om de opdracht te accepteren en trekt richting Mexico City. Wat een trip van enkele dagen moest zijn, blijkt echter al gauw een reis van enkele weken als ook de Mexicaanse maffia zich ermee begint te bemoeien.

© 2021 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Op je 91-jarige leeftijd nog cinema op het allerhoogste niveau brengen is iets dat van iedereen het allergrootste respect verdient. Clint Eastwood is dan ook een levende legende. Met Cry Macho probeert de Amerikaanse topper nogmaals te bewijzen dat hij weet hoe hij moet entertainen. Maar, enige kritiek is zeker op z’n plaats. De nieuwe Eastwood is immers op veel vlakken de minst interessante sinds jaren. Waar Eastwood met The Mule (2019) echt nog indruk kon maken, moet gezegd dat Cry Macho over de hele lijn behoorlijk eentonig blijft. Het verhaal bevat immers weinig interessante meanders waardoor je aandacht halverwege behoorlijk verzwakt. Qua scenario had het dus echt wel wat meer mogen zijn.

© 2021 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Jammer genoeg is het niet alleen het scenario dat ietwat teleurstelt. Ook Mike Milo, het personage dat Eastwood zo goed mogelijk probeert te vertolken, is niet echt heel goed uitgewerkt. Hoewel je doorheen het verhaal meer inzage krijgt in hoe getormenteerd de man is, blijf je enigszins op je honger zitten. Ook de complete levenloze wijze waarop Eastwood de rol vertolkt stelt teleur. Had hij meer met het personage kunnen doen? Dat is zeker, maar de vraag is alleen of de man intussen niet iets te oud is geworden om nog steeds topacteerprestaties te brengen. Naast Eastwood is er ook ook nog een grote rol weggelegd voor Eduardo Minett, die zijn uiterste best doet als de jonge Rafo. Maar ook dat personage stoot jammer genoeg op zijn limieten.

Het verdict

Net zoals Jane Campion en Ridley Scott gaat Clint Eastwood al heel wat jaren mee op het hoogste niveau in Hollywood. Bijna jaarlijks komt de man immers op de proppen met nieuwe en karaktergedreven boeiende cinema. Dat is ook de verwachting die je had voor Cry Macho, het meest recente wapenfeit van de man. Jammer genoeg stelt de film op veel vlakken teleur. Het scenario is eentonig en bevat weinig boeiende subplots, maar ook op het vlak van de personages kan de film nooit een hoogtepunt bereiken. Daardoor voelt het acteerwerk van Eastwood en zijn veel jongere collega Minett niet echt geweldig aan. Of ligt het voor de 91-jarige ‘oude rot’ eerder aan zijn leeftijd? Oordeel daarover vooral zelf. Cry Macho wordt verdeeld door Warner Bros. en ligt sinds 16 maart 2022 op DVD en (4K) Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de trailer nu.

Is Cry Macho een film waar jij wel van kan genieten? Heb je de nieuwe prent van Clint Eastwood al gekeken en vond je de prent ergens ook teleurstellend? Of ben je van plan om de film nog te kijken omdat het verhaal je aanspreekt? Laat het ons weten door hieronder te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *