Review – Sing 2 (2021)

Informatie

Regie: Garth Jennings
Cast: Matthew McConaughey, Scarlett Johansson, Taron Egerton, Reese Witherspoon, Halsey & Bono
Genre: Animatie, avontuur, komedie
Distributeur: Universal Pictures
Releasedatum bioscoop: 22 december 2021
Releasedatum DVD & (4K) Blu-Ray: 4 mei 2022

© 2020 Universal Studios. All Rights Reserved.

Recensie

Ieder jaar presenteert Disney minstens één muzikale animatieprent die doorgaans ook dé kanshebber voor de Oscar voor Beste Animatiefilm is. Dat was in 2021 met Encanto niet anders. De prachtige en door nagenoeg iedere cinefiel erg geliefde animatieprent kon zowel jong als oud bekoren. Toch vergeten veel mensen vaak dat ook de andere studio’s elk jaar moeite doen om goede animatie-familieprenten op de wereld los te laten. Zo bracht Universal Pictures vorig jaar het langverwachte Sing 2 uit. De film, het vervolg op de succesvolle animatieprent uit 2016, beloofde opnieuw een heerlijk avontuur te worden, maar weet regisseur Garth Jennings opnieuw dezelfde filmmagie te brengen?

© 2020 Universal Studios. All Rights Reserved.

Na aan de grote dierenwereld te hebben getoond dat hij perfect zijn mannetje kan staan als directeur van een muziektheater, doet koala Buster Moon het uitstekend in zijn stad. Hij presenteert de ene leuke show na de andere en trekt daarmee iedere keer opnieuw volle zalen aan. Toch voelt hij dat er meer in zit, zeker wanneer zijn gezelschap bezoek krijgt van Suki Lane, de assistente en bekende talent scout van de grote entertainmentmagnaat Jimmy Crystal. Niet veel na het bezoek besluit Buster om samen met Rosita, Ash, Johnny en alle andere leden van het gezelschap af te zakken naar Redshore City, dé stad waar Mr. Crystal zijn hoofdzetel heeft en waar iedereen moét zijn die het in de entertainmentindustrie wil maken. Zullen Moon en zijn team de aandacht van Crystal te pakken kunnen krijgen en zullen ze indruk kunnen maken op de lokale entertainmentscene?

© 2020 Universal Studios. All Rights Reserved.

Toen Universal Pictures in 2016 met de muzikale animatieprent Sing op de proppen kwam, was meteen duidelijk dat de film alles in zich had om een hit te zijn. Dat werd het dan ook. Verrassend was het dan ook niet toen er al snel een vervolg aangekondigd werd. En dat vervolg is meer dan op z’n plaats. De boeiende koala Buster Moon heeft immers nog heel wat leuke verhalen te vertellen en dat toont regisseur-scenarist Garth Jennings ook met Sing 2 aan. Zijn nieuwste animatietitel is immers ongelooflijk leuk opgebouwd én totaal vertier voor het hele gezin vanaf de eerste seconde tot het laatste frame. Door het leuke verhaal spat het vertier echt van het scherm. Bovendien vergeet Sing 2 nooit om ook volwassen thema’s, zoals het omgaan met rouwen en verlies, te benaderen.

© 2020 Universal Studios. All Rights Reserved.

Naast de leuke elementen in het verhaal en de mooie animatie van Illumination, de studio achter onder meer Dispicable Me (2010) en de Secret Life of Pets-franchise, weet Jennings ook nu opnieuw een heerlijke stemmencast te verzamelen. Matthew McConaughey is uitstekend als de wel erg ambitieuze Buster Moon, een personage dat ook in deze tweede aflevering erg interessant om volgen blijft. Verder doen ook Reese Witherspoon, Scarlett Johansson en Taron Egerton het uitstekend. Vergeet daarbij trouwens ook niet dat deze Hollywoodsterren zelf de songs van hun personages hebben ingezongen. Naast hun (stem)acteertalent weten ze daarnaast dus ook op dat vlak meer dan indruk te maken. Wat een leuke stemmencast, wat een leuke film. Let trouwens ook op de leuke passage van Bono en Halsey.

Het verdict

Wie dacht dat het verhaal van Buster Moon en zijn theatergezelschap helemaal ten einde was gekomen in 2016, had het grondig mis. Met zijn gloednieuwe en uiterst genietbare Sing 2 toont Garth Jennings immers aan dat het leuke gezelschap nog heet wat verhalen in petto heeft. De film is uitstekend opgebouwd en weet je op ieder vlak echt te plezieren. De animatie is goed, de stemmencast doet het uitstekend en ook de verschillende liedjes die je te horen krijgt – voornamelijk covers van erg bekende oorwurmen – zijn geweldig. Sing 2 kan je dus niet beter beschrijven dan pure fun voor het hele gezin, waar ook volwassenen met plezier naar zullen kijken. Sing 2 wordt verdeeld door Universal Pictures en ligt sinds 4 mei 2022 op DVD en (4K) Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de trailer van de leuke film nu.

Ben jij benieuwd naar de nieuwe avonturen van Buster Moon en zijn team van getalenteerde supersterren? Heb je ook zo genoten van Sing in 2016? Wat vind jij van deze vervolgprent? Laat het ons weten door hier onder een reactie te plaatsen met jouw bevindingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *