Review – Sing (2016)

Informatie

Regie: Garth Jennings
Cast: Matthew McConaughey, Seth MacFarlane, Reese Witherspoon, Scarlett Johansson & Taron Egerton
Genre: Animatie, komedie, familie, muziek
Distributeur: Universal Pictures
Releasedatum bioscoop: 21 december 2016
Releasedatum DVD en Blu-Ray: 3 mei 2017

© 2016 Universal Studios. All Rights Reserved.

Recensie

Animatiefilms zijn vaak voor jong en oud een echt feest. Terwijl de jongsten onder ons genieten van de grapjes en de lachwekkende figuren, kunnen de ouderen steeds zoeken naar de mooie boodschap die vaak in de films verwerkt zit. Denk zo bijvoorbeeld maar aan het wondermooie Kubo and the Two Strings (2016), een animatiefilm die je gewoonweg met open mond en in totale stilte naar het scherm doet staren. En natuurlijk zijn niet alle geanimeerde prenten even goed. Zo kan je een film als Storks (2016) maar moeilijk vergelijken met een topper zoals Sausage Party (2016). Eind vorig jaar zagen we ook nog Sing de revue passeren, een animatiefilm vol en energie en fantastische liedjes. Slaagt de film er ook in je een steengoed gevoel te geven?

© 2016 Universal Studios. All Rights Reserved.

In Sing trekken we naar een wereld die enkel en alleen bewoond wordt door dieren. In de grote stad werkt koala Buster Moon al jaren aan zijn droom. Hij heeft destijds een mooi en veelbelovend theater overgekocht, maar is er nooit in geslaagd een goede productie aan het publiek voor te stellen. Maar daar gaat verandering in komen, want samen met zijn assistente, mevrouw Crawly, plant hij het beste dat de dierenwereld ooit heeft gezien: een spetterende zangwedstrijd waarbij de geselecteerde dieren kans maken op een prijs van 1000 dollar. De volgende ochtend kan meneer Moon zijn ogen niet geloven door de gigantische opkomst. Maar wat hij niet weet, is dat Rosita een kapitale fout maakte waardoor het hele idee in een mum van tijd een regelrechte nachtmerrie wordt. Zal het voor Buster Moon uiteindelijk allemaal goed aflopen? Zal hij er eindelijk in slagen om zijn minder lucratieve verleden achter zich te laten?

© 2016 Universal Studios. All Rights Reserved.

Sing is één van die films die je gewoon echt dolgelukkig maken. Het duurt even vooraleer de film echt op gang komt, maar eens dat het geval is, kan je echt achterover leunen in je zetel en genieten van een knap staaltje animatie. De prent vertelt het verhaal van een mislukte theatereigenaar die het maar al te graag eens echt wil maken. Het mooie hoofdpersonage zorgt ervoor dat je eigenlijk van meet af aan in het verhaal ondergedompeld wordt. Het leuke is trouwens dat je net zoals Buster Moon enthousiast wordt en je hoopt dan ook voor hem dat alles in orde komt. Sing bezorgt je een ongelooflijke filmervaring die dichtbij komt waardoor het allemaal nog beter wordt. De film verveelt op geen enkel moment en dat is natuurlijk wat we van een film verwachten. En als je bovendien na verloop van tijd zelf met de personages mee begint te zingen, weet je al helemaal genoeg.

© 2016 Universal Studios. All Rights Reserved.

Het hoofdpersonge van Buster Moon is trouwens niet het enige karakter dat in de film helemaal overtuigt. Ook de dappere en ietwat opscheppende Mike, een piepkleine muis met een stem van hier tot in Tokyo, bezorgt je meer dan eens een glimlach op je gezicht. En dan hebben we het nog niet gehad over de tienerolifant Meena, die met haar zachte en krachtige stem de pannen van het dak zingt. Natuurlijk proberen de makers de zwakkere kantjes van de personages een beetje te maskeren door de steengoede songs, maar eigenlijk kan je het hen niet kwalijk nemen. Als musical-animatiefilm komt Sing gewoon ongelooflijk goed over. Ook gorilla Johnny, puberend stekelvarken Ash, dik spekvarken Gunther en collega Rosita bezorgen je echt een glimlach op je gezicht. Sing is van het begin tot het einde gewoon echt geweldig.

© 2016 Universal Studios. All Rights Reserved.

Een animatiefilm is natuurlijk ook deels afhankelijk van de stemmencast. Regisseur Garth Jennings, die een behoorlijk knappe animatieprent aflevert en die duidelijk weet waarmee hij bezig is, wist voor deze prent een indrukwekkende stemmencast te verzamelen. De rol van de dappere Buster Moon wordt voortreffelijk naar het scherm gebracht door Matthew McConaughey, die ook in Kubo and the Two Strings (2016) zijn stem aan een personage leende. Naast de schitterende acteur horen we ook nog Seth MacFarlane, Reese Witherspoon, Scarlett Johansson, John C. Reilly en Taron Egerton in de stemmencast passeren. Als je deze namen leest, wordt je interesse wellicht al hard aangewakkerd. En terecht, want ze zorgen er allemaal voor dat de personages op een perfecte manier tot leven komen.

Het verdict

Sing is de perfecte film om samen met je vrienden, vriendinnen, geliefde, kinderen of grootouders te kijken. Kortom, het is echt een film voor jong en oud. De manier waarop de verhaallijnen allemaal bij elkaar komen en het feit dat je dicht staat bij de personages, maakt de prent er alleen nog beter op. Regisseur Garth Jennings, die ook het verhaal schreef, levert een goede animatiefilm af die je maar dan eens kippenvel geeft door de steengoede liedjes. Als je daarnaast ook nog eens namen als Matthew McConaughey, Reese Witherspoon en Taron Egerton in de stemmencast hoort, weet je eigenlijk echt al meer dan genoeg. Sing is een niet te missen animatieprent die zonder twijfel in je filmverzameling thuishoort. De prent wordt verdeeld door Universal Pictures en is beschikbaar op DVD en Blu-Ray vanaf 3 mei 2017. Bekijk de onderstaande trailer nu en laat je helemaal inpakken.

Heb jij Sing al in de bioscoop gezien en kwam jij de zaal ook gelukkig buiten? Spraken de personages en het verhaal je aan of liet de film je maar koud? Ben je van plan de DVD of Blu-Ray te kopen? Laat het nu weten door hier onder een reactie te plaatsen met jouw mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *