Review – Without Remorse (2022)

Informatie

Regie: Stefano Sollima
Cast: Michael B. Jordan, Jodie Turner-Smith, Jamie Bell, Guy Pierce & Brett Gelman
Genre: Actie, oorlog, thriller
Distributeur: Paramount Pictures
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 13 mei 2022, ook beschikbaar via Amazon Prime

© 2021, 2022 Paramount Pictures. All Rights Reserved.

Recensie

De coronacrisis heeft heel wat dingen in ons leven veranderd. Zo gingen we met z’n allen meer thuis werken, hebben we het principe van social distance ontdekt en leerden we meer dan ooit om digitaal met elkaar te communiceren. Voor heel wat sectoren betekende de komst van COVID-19 echter ook een ware ellende. Zo is het geen geheim dat onze cinema’s in 2020 en 2021 heel erg hebben afgezien. Een aantal films verschenen immers meteen op streamingdiensten, gewoonweg omdat de bioscoopzalen wereldwijd gesloten waren. Één van die titels is Without Remorse, de interessant ogende actiethriller met niemand minder dan Michael B. Jordan in de hoofdrol. De prent was initieel enkel te bewonderen via Amazon Prime, maar ligt nu eindelijk ook op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. De moeite waard of beter te skippen?

© 2021, 2022 Paramount Pictures. All Rights Reserved.

John Kelly is een erg getalenteerde Navy SEAL die samen met zijn team op gevaarlijke plaatsen in de wereld nog gevaarlijke opdrachten uitvoert. Wanneer hij en zijn team terug thuis zijn in de VS na een volledig foutgelopen missie in Syrië, blijken ze plots allemaal het slachtoffer te worden van bloederige moordaanslagen. Wanneer een mislukte moordaanslag op John leidt tot het plotse overlijden van zijn echtgenote, is John vastberaden: hij wil en zal de verantwoordelijken voor deze aanslagen vinden. Al snel ontdekken hij en zijn goede vriendin Karen Greer dat er een heus complot aan de gang is bij de Amerikaanse veiligheidsdiensten en dat ook de Russen er voor iets tussen zitten. Zal John erin slagen om de verantwoordelijken te pakken te krijgen? Of is alle moeite tevergeefs?

© 2021, 2022 Paramount Pictures. All Rights Reserved.

Nagenoeg iedereen die houdt van actievolle verhalen kent de naam van auteur Tom Clancy wel. De man was immers verantwoordelijk voor een aantal gigantische gamefranchises en is ook de bedenker van de verhalen waarop de succesvolle Amazon Prime-reeks Jack Ryan gebaseerd is. Toen Paramount Pictures aankondigde dat het werkte aan een film omtrent John Kelly, werden fans dan ook terecht dolenthousiast. Met Stefano Sollima als regisseur aan het roer en een scenario van topscenarist Taylor Sheridan, bekend van onder meer Hell or High Water (2016), leek de film immers een fantastisch schot in de roos te worden. En toch bleek dat helemaal niet het geval. Without Remorse is immers té typisch en slaagt er niet in om inventief uit de hoek te komen. Het resultaat is dan ook dat je bijna twee uur staart naar cinema die je al net iets te vaak op het scherm hebt zien passeren.

© 2021, 2022 Paramount Pictures. All Rights Reserved.

Qua scenario kan Without Remorse je aandacht dus niet helemaal vastpakken. Jammer genoeg zorgt dat ervoor dat ook de personages maar nauwelijks verrassend uit de hoek kunnen komen. Hoewel John Kelly, een rol die Michael B. Jordan absoluut op het lijf geschreven is, gedurende de prent een mooie psychologische ontwikkeling doormaakt, blijft alles toch iets te oppervlakkig. Als kijker blijf je de hele tijd op je honger zitten en dat is zonde. Hetzelfde geldt trouwens voor Robert Zitter, Karen Greer en staatssecretaris Clay, rollen die respectievelijk worden vertolkt door Jamie Bell, Jodie Turner-Smith en Guy Pearce. Ook zij kunnen met hun acteerwerk maar weinig indruk maken door hun flinterdunne personages. Without Remorse had met een beetje meer finesse gewoon zo veel beter kunnen zijn.

Het verdict

Doorheen de jaren zijn er al heel wat verhalen of personages van de hand van Tom Clancy naar het grote of kleine scherm gekomen. Paramount Pictures brengt nu, na een omweggetje via Amazon Prime, Without Remorse naar je huiskamer, een film die inzoomt op het doen en laten van John Kelly. De film oogt aanvankelijk indrukwekkend straf en heeft zeker een aantal sterke punten, maar stelt qua verhaal en regie net iets te veel teleur. Stefano Sollima lijkt nog niet helemaal klaar te zijn voor het grote werk en ook Taylor Sheridan, die nochtans bewezen heeft wat hij in zijn mars heeft, komt hier niet het meest straffe uit de hoek. Michael B. Jordan en zijn collega’s doen hun uiterste best om de meubelen nog te redden, maar slagen daar niet helemaal in. Without Remorse is dus geen voltreffer. De film wordt verdeeld door Paramount Pictures en ligt sinds 13 mei 2022 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de trailer van de film nu.

Heb jij Michael B. Jordan al aan het werk gezien in Without Remorse en vond je de film net zoals wij een beetje teleurstellend? Of vind je ons oordeel veel te streng? Heb jij wel van de film genoten? Laat het ons weten door hier onder een reactie te plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *