Review – Spider-Man: No Way Home (2021)

Informatie

Regie: Jon Watts
Cast: Tom Holland, Zendaya, Benedict Cumberbatch, Jacob Batalon, Jamie Foxx & Marisa Tomei
Genre: Actie, avontuur, sciencefiction
Distributeur: Sony Pictures
Releasedatum bioscoop: 15 december 2021
Releasedatum digital, DVD en (4K) Blu-Ray: 15 maart 2022

© 2021 Columbia Pictures Industries, Inc. and Marvel Characters, Inc. All Rights Reserved.

Recensie

2021 leidde in haar laatste maand tot het einde van één van de meest geliefde franchises van de afgelopen jaren. Op 15 december 2021 slingerde Tom Holland (voorlopig althans) immers de laatste keer de Belgische bioscoopzalen binnen als Spider-Man. De trilogie, een fijne samenwerking tussen Sony Pictures en Marvel Studios, bracht enorm veel geld in het laatje (de meest recente prent zo’n 1,9 miljard dollar) en dus is het niet ondenkbaar dat de twee studio’s in de toekomst nog verder zullen samenwerken zodat Spider-Man langer in het grootse Marvel Cinematic Universe kan blijven opdraven. Voorlopig blijkt Spider-Man: No Way Home dus de laatste prent te zijn. De vraag is dan ook of het de finale film was die Tom Hollands versie van de spinnenheld verdiende…

© 2021 Columbia Pictures Industries, Inc. and Marvel Characters, Inc. All Rights Reserved.

Spider-Man: No Way Home gaat verder waar Spider-Man: Far From Home (2019) eindigde. Na de dood van Mysterio, die door veel burgers als een ware held wordt gezien, weet de hele wereld plots dat Peter Parker de man achter de spinnenheld is. Het leven van Peter, MJ en iedereen rondom hen wordt daardoor plots heel onaangenaam. Daarom wendt de nietsvermoedende Peter zich tot Doctor Strange in de hoop dat hij alles met een simpele spreuk zou kunnen veranderen. Al snel blijkt evenwel dat de spreuk van Strange mis is gegaan en dat er een aantal deuren naar andere universa zijn geopend, die leidden tot ongewenste bezoekers. Samen met MJ en Ned moet Peter ervoor zorgen dat alles terug in orde komt. En dat blijkt gemakkelijker gezegd dan gedaan.

© 2021 Columbia Pictures Industries, Inc. and Marvel Characters, Inc. All Rights Reserved.

De samenwerking tussen Marvel Studios, eigenaar van het grotere Marvel Cinematic Universe, en Sony Pictures, rechtenhouder van alles wat met Spider-Man te maken heeft, is behoorlijk historisch te noemen. Door de enorme hoop geld die daarmee gemoeid is, konden de drie films in Tom Hollands Spider-Man-trilogie eigenlijk helemaal niet meer floppen. En dat is ook gewoon een waarheid gebleken. Ook met Spider-Man: No Way Home brengt regisseur Jon Watts opnieuw een heerlijke sciencefictionprent die op alle vlakken weet te scoren. Het verhaal is spannend en weet de balans tussen luchtig en serieux perfect te bewaren, de regie is strak en de CGI is zoals in iedere Marvel-topprent kwalitatief heel erg hoogstaand. Spider-Man: No Way Home is gewoon cinema die je echt met een grote glimlach en erg goedkeurende blik naar het scherm laat kijken.

© 2021 Columbia Pictures Industries, Inc. and Marvel Characters, Inc. All Rights Reserved.

Voor films waarbij het hoofdpersonage in de titel wordt vermeld, is het uiteraard van uitermate belang dat dat personage tot in de puntjes is uitgewerkt. En dat is – net zoals in de vorige twee Spider-Man-prenten – ook in No Way Home niet anders. Peter Parker blijft ook in deze derde film een erg aangename persoonlijkheid om te volgen en ontpopt zich geleidelijk aan tot een iets meer matuur iemand. Dat maakt deze aflevering er uiteraard nog beter op. Tom Holland acteert opnieuw de pannen van het dak, net zoals zijn levensgezel Zendaya, Jacob Batalon en Benedict Cumberbatch. Naast deze toppers zie je verder ook Jamie Foxx, Willem Dafoe, Alfred Molina en Marisa Tomei in hun bekende personages het beste van zichzelf geven. Als dat geen topcast is?!

Het verdict

Met Spider-Man: No Way Home neemt Tom Holland (voorlopig althans) afscheid van zijn geliefde Spider-Man-personage. Regisseur en scenarist Tom Watts is er samen met zijn goede vrienden van Marvel Studios in geslaagd om dat afscheid meer dan de moeite waard te maken. De film scoort immers op alle vlakken heel erg goed. Het verhaal is spannend en fijn om te volgen, de personages krijgen de nodige aandacht en ook de regie en speciale effecten zijn meer dan indrukwekkend. Bovendien zit de prent boordevol leuke verrassingen die Spider-Man-fans van iedere generatie zullen pleasen. Spider-Man: No Way Home is dus cinema die je niet mag missen. De film wordt verdeeld door Sony Pictures en is sinds 15 maart 2022 digitaal te bewonderen. Bekijk de trailer van de film nu.

Vind jij het ook zo jammer dat er met Spider-Man: No Way Home (wellicht slechts tijdelijk) een einde gekomen is aan de passage van Spider-Man in het Marvel Cinematic Universe? Heb je ook zo genoten van de film? Laat het ons weten door hier onder te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *