Review – Infinite (2022)

Informatie

Regie: Antoine Fuqua
Cast: Mark Wahlberg, Sophie Cookson, Chiwetel Eijofor, Dylan O’Brien, Jason Mantzoukas & Toby Jones
Genre: Actie, sciencefiction, thriller
Distributeur: Paramount Pictures
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 24 juni 2022

© 2021, 2022 Paramount Pictures. All Rights Reserved.

Recensie

De cinema begint langzaamaan terug uit haar dal te kruipen na de voor de sector vreselijke coronacrisis. Inmiddels zijn er dit jaar al een aantal prenten gepasseerd die de kassa serieus hebben laten rinkelen en dat is uiteraard goed nieuws. Denk bijvoorbeeld maar aan het langverwachte Top Gun: Maverick en de dinoblockbuster Jurassic World: Dominion. Daarmee lijkt het zeker dat alle filmstudio’s hun vertrouwen in de bioscopen kunnen herstellen en dat minder films (bijna meteen) rechtstreeks naar streamingplatformen zullen verkassen. Dat is trouwens ook iets wat de nieuwe CEO van Warner Bros. Discovery eerder deze week bevestigde. Toch zijn er nog een aantal prenten terug te vinden die omwille van COVID-19 niet in de zalen te zien waren. Één daarvan is Infinite, de nieuwste film van regisseur Antoine Fuqua met onder meer Mark Wahlberg in de hoofdrol.

© 2021, 2022 Paramount Pictures. All Rights Reserved.

Evan McCauley heeft geen gemakkelijk leven. Al sinds zijn twaalfde kampt hij met schizofrenie waardoor hij als volwassene maar moeilijk aan een goede job geraakt. Wanneer alles tijdens een deal met een wazige drugsbaron verkeerd afloopt en Evan in het lokale politiekantoor belandt, komt hij plots oog-in-oog te zitten met de vreemde Bathurst. Niet veel later wordt hij gered door Nora Brightman, een jonge vrouw die er rotsvast van overtuigd is dat Evan niemand minder dan Heinrich Treadway is. Nora vertelt Evan immers over de Infinites, een groep mensen die reïncarneren én zich middenin een gevaarlijke oorlog bevinden. De enige die de Infinites zou kunnen redden is Treadway, het zogenaamde alter ego van McCauley. Maar is Evan ook echt de gereïncarneerde held die iedereen verwacht?

© 2021, 2022 Paramount Pictures. All Rights Reserved.

Antoine Fuqua heeft als regisseur nagenoeg iedereens respect verdiend met The Equalizer, de film uit 2014 waarin Denzel Washington een mysterieuze ‘weldoener’ blijkt. Ook met The Magnificent Seven (2016) wist de man te scoren. Jammer genoeg wordt Infinite een enorm smet op dat mooie blazoen. Hoewel de film, gebaseerd op D. Eric Maikranz’ roman The Reincarnationist Papers, qua concept erg interessant oogt, is eigenlijk alles een regelrechte ramp. Het scenario mist gewoonweg enige graad van kwaliteit. Infinite voelt aan als een erg flauw afkooksel van The Matrix (1999) en The Old Guard (2020) dat qua verhaal iedere originaliteit schuwt, aangevuld met matige CGI en ongeloofwaardige scènes die je aandacht meestal niet kunnen vasthouden. Zonde van je tijd, dat is zeker.

© 2021, 2022 Paramount Pictures. All Rights Reserved.

Alsof het matige verhaal en de slordige regie nog niet genoeg zijn, moet je als kijker ook nog eens vaststellen dat er in Infinite eigenlijk alleen erg flauwe personages ronddolen. Evan McCauley is immers een allesbehalve interessante persoonlijkheid. De man leert gaandeweg weliswaar dat hij mogelijks iemand anders is, maar verder dan dat gaat het ook niet. Enige interessante psychologische ontwikkeling is dus ver zoek. De rol wordt trouwens ook maar matig vertolkt door Mark Wahlberg, die in Infinite wellicht zijn meest flauwe performance van de laatste jaren neerzet. Ook Sofie Cookson, Chiwetel Eijofor en Jason Mantzoukas weten je maar weinig te boeien. Het enige hoogtepunt van Infinite is Dylan O’Brien, die echt de show steelt met zijn korte passages.

Het verdict

Antoine Fuqua staat niet bepaald bekend als een slechte regisseur. De man presenteert doorgaans middelmatig goede tot erg goede cinemaprenten, maar slaat de bal met Infinite nu wel compleet mis. De prent, die een reïncarnatieverhaal vertelt dat lijkt op dat van The Old Guard (2020) en duidelijk wat mosterd heeft gehaald bij The Matrix (1999), weet je immers op geen enkel vlak te boeien. Het verhaal is voorspelbaar en vervelend, de actiescènes zijn ongeloofwaardig en ook de CGI voelt met momenten erg onnatuurlijk aan. Kortom: Infinite is allesbehalve dé film die jij nu op je watchlist moet zetten. De prent wordt verdeeld door Paramount Pictures en ligt sinds 24 juni 2022 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de trailer van de prent nu.

Wat vond jij van Infinite, de nieuwe film van regisseur Antoine Fuqua? Heb je de film met plezier gekeken of vind je de prent net zoals wij een beetje te flauw? En wat vond je van de actiescenes? Laat het ons weten door hier onder je mening te delen met de rest van de Screendependent-lezers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *