Review – Revolt (2017)

Informatie

Regie: Joe Miale
Cast: Lee Pace, Bérénice Marlohe, Jason Flemyng, Wandile Molebatsi & Sibulele Gcilitshana
Genre: Actie, sciencefiction, oorlog
Distributeur: Dutch FilmWorks
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 15 december 2017

© 2017 PDW Nevada, LLC. All Rights Reserved.

Recensie

Als een film bij ons niet in de bioscoop verschijnt en meteen op DVD en Blu-Ray uitgebracht wordt, is je interesse al een pak minder groot. Vaak gaat het immers over barslechte rommelfilms waar distributeurs eigenlijk zelf helemaal geen vertrouwen in hebben. Zo kan je Cross Wars (2017) moeilijk een sterke film noemen. Maar nu en dan zijn er toch pareltjes die meteen in de winkelrekken belanden. Berlin Syndrome (2017) was bijvoorbeeld een niet te missen topprent. Even geleden bracht distributeur Dutch FilmWorks de futuristische oorlogsthriller Revolt uit op DVD en Blu-Ray. Is die film ook één van die pareltjes?

© 2017 PDW Nevada, LLC. All Rights Reserved.

In Revolt zien we hoe een compleet gedesoriënteerde soldaat ontwaakt in een cel in het midden van Afrika. Hij weet niet meer wie hij is en waarom hij in Afrika zit. In de cel naast hem zit Naomi, een jonge arts die hem vertelt wat er aan de hand is: een aantal dagen geleden werd de aarde ingenomen door robots, maar niemand weet wat de buitenaardse invaller hier komt zoeken. Wanneer Naomi en Bo – zo noemt ze de man – kunnen ontsnappen, beslissen ze om naar het noorden te trekken. Daar zou immers een grote Amerikaanse basis liggen, waar ze hopen antwoorden te kunnen vinden. Maar deze tocht naar het noorden is niet ongevaarlijk, dus de twee moeten alles doen om te overleven. Gaandeweg lijkt Bo zich steeds meer te herinneren van zijn leven voor de invasie en dat zorgt na verloop van tijd voor problemen…

© 2017 PDW Nevada, LLC. All Rights Reserved.

Aliens, robots, een invasie… het zijn allemaal elementen die je meteen linkt met het sciencefictiongenre en die bovendien niet zo heel origineel aanvoelen. Revolt is dan ook helemaal geen originele film. Je hebt het gevoel dat je alles al wel eens ergens anders hebt gezien en bovendien is het hele gebeuren ook redelijk voorspelbaar. Maar het verhaal is degelijk geschreven en het gaat allemaal aan een aangenaam tempo voorbij. Revolt is een film die je hersenloos naar het scherm doet staren op een ‘lazy sunday’, maar meer dan dat is het ook helemaal niet. Het is wel knap dat regisseur Joe Miale met een budget van 4 miljoen dollar zo een visueel prikkelende film weet te presenteren. Op geen enkel moment voelt de film low budget aan en dat is op zich al verdienste.

© 2017 PDW Nevada, LLC. All Rights Reserved.

Revolt mist wel sterke personages. De twee karakters die de film moeten dragen zijn plat, leeg en krijgen bovendien ook doorheen het verhaal niet al te veel mee. Er is geen echte psychologische ontwikkeling te bespeuren, waardoor het na verloop van tijd een tikkeltje begint te vervelen. Gelukkig worden de rollen van Bo en Naomi wel goed vertolkt door respectievelijk Lee Pace en Bérénice Marlohe. Pace ken je ongetwijfeld van zijn heerlijke performance als Thranduil in de Hobbit-trilogie. Marlohe is nog redelijk onbekend, al dook ze wel op in Skyfall (2012). De twee vullen elkaar goed aan en dat zorgt ervoor dat Revolt al bij al toch plezierig wordt om naar te kijken.

Het verdict

Verwacht je bij deze actievolle sciencefiction-oorlogsfilm niet aan ongelooflijk straffe cinema. Vernieuwend is het allemaal niet en echt geweldig ook niet. Maar Revolt is wel een entertainende prent die je hersenloos naar het scherm doet staren én die je zonder twijfel als degelijk kan bestempelen. Visueel is deze film van Joe Miale zeker de moeite waard, ondanks het hele lage budget. En door de performances van Lee Pace en Bérénice Marlohe wordt het er zonder twijfel nog wat beter op. Revolt is dus een aangename sciencefictionprent die een must-see is voor de fans van het genre. Dutch FilmWorks bracht de film op 15 december 2017 uit op DVD en Blu-Ray. Bekijk de trailer nu.

Heb jij Revolt al gezien of zag je de trailer al een keer passeren? Spreken het verhaal, de personages en de cast je aan of net helemaal niet? Ga jij de DVD of Blu-Ray kopen? Laat het weten door te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *