Review – Aftermath (2017)

Informatie

Regie: Elliott Lester
Cast: Arnold Schwarzenegger, Scoot McNairy, Maggie Grace & Judah Nelson
Genre: Drama,  thriller
Distributeur: Source 1 Media
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 11 januari 2018

© 2016 Georgia Film Fund 43, LLC. Première TV Distribution. All Rights Reserved.

Recensie

Er zijn de laatste jaren heel wat vreselijke rampen gebeurd in de hele wereld, maar wat vooral opvalt is dat het aantal rampen met vliegtuigen aanzienlijk lijkt toe te nemen. Zo verdween er in 2014 een vliegtuig van Malaysia Airlines en was er in 2015 de ramp met een vliegtuig van Germanwings – nu Eurowings – in Frankrijk. Vreselijk is dat allemaal en dat lijken ze in Hollywood ook goed te beseffen. In 2016 maakte topregisseur Clint Eastwood het indrukwekkende Sully met Tom Hanks over een bijzondere landing op de Hudson in New York. Source 1 Media bracht een tijdje terug Aftermath uit op DVD en Blu-Ray. Ook die film gaat over een ramp met een vliegtuig, maar is het eigenlijk wel een goede film?

© 2016 Georgia Film Fund 43, LLC. Première TV Distribution. All Rights Reserved.

In Aftermath maken we kennis met Roman, een Oekraïense bouwvakker die hard werkt. Het belooft een geweldige avond te worden, want zijn vrouw en dochter komen van een lange reis terug uit Oekraïne. Maar wanneer Roman aankomt op de luchthaven, krijgt hij te horen dat er iets vreselijks gebeurd is met het vliegtuig. Tegelijk maken we kennis met Jacob, een luchtverkeersleider die het allemaal van dichtbij meemaakt en die net als Roman worstelt met wat er gebeurde. Terwijl Roman probeert te zoeken naar een schuldige, voelt Jacob zich voortdurend een moordenaar. Maar is er eigenlijk wel iemand die echt schuld treft?

© 2016 Georgia Film Fund 43, LLC. Première TV Distribution. All Rights Reserved.

Aftermath is zonder twijfel een erg interessante film. We zien immers steeds via het nieuws dat er weer iets vreselijks met een vliegtuig is gebeurd, maar nauwelijks krijgen we te horen hoe het met de nabestaanden van de slachtoffers gaat. Daarop probeert deze film een antwoord te bieden en dat lukt ook goed. Het verhaal is pakkend en emotioneel, maar heeft wel een aantal mankementen. Hoewel je voortdurend geïnteresseerd naar het scherm blijft kijken, gebeurt er eigenlijk veel te weinig. Aftermath begint mooi en aangenaam, maar dreigt naar het einde toe een beetje saai te worden. Jammer is dat zeker, maar je kan de prent op geen enkel moment slecht noemen. Want het onderwerp raakt.

© 2016 Georgia Film Fund 43, LLC. Première TV Distribution. All Rights Reserved.

De kijker volgt de personages in deze dramafilm van heel dichtbij, dus het is belangrijk dat regisseur Elliott Lester, de man achter Blitz (2011), daar voldoende aandacht aan geeft. Dat doet hij gelukkig goed, waardoor het erg gemakkelijk is om je zowel met Jacob als met Roman te vereenzelvigen. De karakters evolueren erg mooi en daardoor is Aftermath al beter dan de doorsnee dramafilm. Het helpt natuurlijk ook dat Arnold Schwarzenegger en Scoot McNairy indrukwekkende performances neerzetten. Van McNairy wisten we al dat het een fijn acteur was, maar dat Schwarzenegger ook écht kan acteren is een nieuwigheid: hij doet het echt héél goed. Verder zien we ook Maggie Grace, dochter Kim uit Taken (2008).

Het verdict

Aftermath is een heel degelijke dramafilm. Het verhaal is mooi en zit goed in elkaar, maar het gaat misschien een beetje te traag. Bovendien gebeurt er net dat tikkeltje te weinig, waardoor het naar het einde toe een beetje stil dreigt te vallen. En toch kan je deze boeiende dramaprent nooit slecht noemen, want Arnold ‘Terminator’ Schwarzenegger zet een geweldige performance neer. Zijn rol doet een beetje denken aan die van in Maggie (2015), maar het is nog beter. De voormalige gouverneur draagt de film helemaal en dat zegt uiteindelijk al meer dan genoeg. Aftermath is niet perfect, maar zeker wel de moeite waard. De film van Source 1 Media ligt sinds 11 januari 2018 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de trailer nu.

Denk jij dat Aftermath een goede film is of laten het verhaal en de personages je maar koud. Ga jij de film op DVD of Blu-Ray kopen? Laat het ons weten door hier onder een reactie te plaatsen met jouw gedachte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *