Review – Modus: Seizoen 2 (2017)

Informatie

Regie: Lisa Siwe & Håkan Lindhé
Cast: Melinda Kinnaman, Henrik Norlén, Greg Wise, Kim Catrall & Billy Campbell
Genre: Criminaliteit, drama, thriller
Originele zender: TV4
Belgische zender: Canvas, te bewonderen vanaf zaterdag 3 maart 2018
Distributeur: Lumière
Releasedatum: 27 februari 2018, verkrijgbaar op DVD en online via www.lumiereseries.com

© 2018 Miso Film Sverige. All Rights Reserved.

Recensie

De Amerikaanse president blijft voor vele mensen nog steeds iets ‘bovennatuurlijks.’ Daarom zijn er in Hollywood jaarlijks heel wat films en series te bespeuren die iets laten gebeuren met een fictieve president van de VS. Denk maar aan London Has Fallen (2016) en de nu lopende reeks Designated Survivor. Zelfs in Belgie zagen we zo al De Premier (2016), waarin de Amerikaanse president vermoord moest worden door onze eigen premier. En je had het wellicht al verwacht: ook in Scandinavië was er in 2017 een reeks waarin er iets vreselijks met de machtigste persoon op de aarde gebeurde. In 2015 zagen we Modus al voor een eerste seizoen, maar nu is de reeks dus terug met een groots nieuw verhaal.

© 2018 Miso Film Sverige. All Rights Reserved.

In Modus volgen we terug het doen en laten van Inger Johanne Vik, de psychologe die de politie bijstaat voor profielschetsen van mogelijke misdadigers. Wanneer de Amerikaanse president voor een staatsbezoek naar Stockholm afreist, moet zij samen met haar nieuwe man Ingvar en een speciaal opgerichte taskforce proberen om alles in goede banen te leiden. Dat gaat perfect, tot president Helen Tyler plots van de aardbol verdwijnt. De Zweedse en Amerikaanse autoriteiten zetten alles op alles om de machtige vrouw terug te vinden. Maar wanneer Inger Johanne een oude bekende tegen het lijf loopt, wordt het allemaal heel persoonlijk…

© 2018 Miso Film Sverige. All Rights Reserved.

Het eerste seizoen van Modus – je leest onze recensie hier – was al een enorm schot in de roos. De reeks kwam vooral vanuit de erg interessante personages en dat is iets waar je enorm om moet juichen. Dit tweede seizoen is misschien een beetje minder personagegericht, maar dat maakt de reeks niet minder goed. Modus ruilt het fel dramatische in voor wat meer actie en spanning en dat is zeker niet slecht. Net zoals in de eerste reeks geraak je vanaf de allereerste seconde volledig ondergedompeld in het verhaal en ben je geboeid tot op het allerlaatste moment. Modus hoort bij één van de spannendste reeksen van dit jaar en alleen al daarom is het zeker de moeite waard.

© 2018 Miso Film Sverige. All Rights Reserved.

Modus was dus in 2015 een erg interessante reeks omdat er zo veel aandacht was voor de personages. In dit tweede seizoen is dat vast en zeker ook, al is het een beetje minder. Wellicht komt dat omdat we het merendeel van de personages ook al kennen: Inger Johanne, Ingvar, Stina… Opnieuw krijg je in elk van hen een mooi inzicht en dat maakt de reeks opnieuw erg sterk. Ook de nieuwe personages zijn helemaal in orde. President Tyler is een vrouw met geheimen en FBI-agent Warren Schifford is over de gehele lijn één groot mysterie. Als je dan ook nog kan rekenen op heerlijk acteerwerk, moet je niet meer nadenken. Melinda Kinnaman, Kim Cattrall, Greg Wise en Paprika Steen… Het zijn stuk voor stuk uitstekende acteurs die het tweede seizoen van Modus nog beter maken dan het al is.

Het verdict

Weet je niet meer welke reeks je nu moet beginnen kijken? Twijfel niet langer en zorg dat je het tweede seizoen van Modus zo snel mogelijk bekijkt. De reeks is spannend, het verhaal zit goed in elkaar en er is meer dan genoeg aandacht voor de personages. Het acteerwerk van Melinda Kinnaman en haar collega’s is schitterend en alles is ook voortreffelijk gefotografeerd. Met andere woorden: Modus is kwaliteitsvolle televisie. We mogen het dan wel gewoon zijn van Scandinavische reeksen, maar verwonderd blijf je steeds. Modus is dus absoluut de moeite waard, ook voor dit tweede seizoen. De reeks wordt verdeeld door Lumière en ligt sinds 23 januari op DVD in de winkelrekken. Je kan de reeks ook online kijken via www.lumiereseries.com. Bekijk de trailer hier.

Heb jij het eerste seizoen van Modus gezien? Was jij ook zo fel onder de indruk van de Zweedse reeks en ben jij benieuwd naar het tweede seizoen? Laat het weten door hier onder een reactie te plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *