Review – Hollow in the Land (2017)

Informatie

Regie: Scooter Corkle
Cast: Shawn Ashmore, Dianna Agron, Michael Rogers, Jared Abrahamson & Rachelle Lefevre
Genre: Drama, mysterie, thriller
Distributeur: Source 1 Media
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 1 maart 2018

© 2018 Hollow in the Land Pictures Inc. Première TV Distribution. All Rights Reserved.

Recensie

Het komt heel vaak voor dat een erg kleine, onbekende en vaak onafhankelijk geproduceerde film bijzonder interessant is. Stellen dat ‘goede cinema’ dus alleen door grote Hollywoodstudio’s gemaakt wordt, is dus een volledige vergissing. Denk bijvoorbeeld maar aan het recente The Limehouse Golem (2017) of Aftermath (2017). Een tijdje terug bracht filmdistributeur Source 1 Media de mysterieuze dramafilm Hollow in the Land rechtstreeks uit op DVD. Alweer een kleine en onafhankelijke film, maar is de dramaprent ook goed? Hoog tijd om dat eens even te bekijken.

© 2018 Hollow in the Land Pictures Inc. Première TV Distribution. All Rights Reserved.

In Hollow in the Land volgen we Alison en Brandon Miller. De twee zijn broer en zus en doen hun uiterste best om mee te draaien in Castlegar, een klein stadje in Canada. Dat is echter niet gemakkelijk, want een jaar geleden heeft hun vader compleet dronken een onschuldig jongetje doodgereden. Daardoor viseert de hele gemeenschap de Millers. Wanneer op een dag een lijk wordt teruggevonden, verdenken de autoriteiten Brandon meteen. Hij heeft immers een criminele achtergrond en zou daardoor zonder twijfel in staat zijn een moord te plegen. Maar Alison gelooft het allemaal niet en besluit een eigen onderzoek op te starten. Met de hulp van politie-agent Darryl ontdekt ze beetje bij beetje wat er nu echt gebeurd is.

© 2018 Hollow in the Land Pictures Inc. Première TV Distribution. All Rights Reserved.

Hollow in the Land is een donkere, trage en vooral heel erg spannende thriller. Het verhaal dat regisseur-scenarist Scooter Corkle met zijn film brengt, zit eigenlijk behoorlijk sterk in elkaar. Beginnen doet de film met een uitstekende uiteenzetting van de personages en daardoor ben je als kijker vanaf de allereerste seconde helemaal mee. En dan begint het echte verhaal en wordt de film een mysterieuze thriller die je samen met Alison laat ontdekken wat er nu eigenlijk gebeurd is. Ongelooflijk sterk is dat allemaal, maar uiteindelijk eindigt de film een beetje in mineur. Op een veel te korte tijd probeert Corkle om alle elementen in het verhaal bij elkaar te brengen en dat zorgt voor een beetje ‘overkill’. Maar vergis je niet: Hollow in the Land blijft uitstekend.

© 2018 Hollow in the Land Pictures Inc. Première TV Distribution. All Rights Reserved.

Er is één reden waarom je van meet af aan enthousiast mag en moet zijn voor deze film: de personages zijn echt geweldig uitgewerkt. Zowel Alison als Brandon zijn persoonlijkheden die echt iets te vertellen hebben en je weet als kijker ook heel goed wat hun achtergrond is. Dat er dan nog heerlijk menselijk en geloofwaardig acteerwerk bij komt kijken van respectievelijk Dianna Agron en Jared Abrahamson, maakt het natuurlijk allemaal nog sterker. Verder zie je ook nog Rachelle Lefevre en de bekendere Shawn Ashmore in aangename personages de revue passeren. Hollow in the Land is gewoon een perfect gecaste kleine thriller.

Het verdict

Hollow in the Land is wellicht een titel waar je nog nooit van hoorde en dat is ongelooflijk jammer. Filmdistributeur Source 1 Media brengt met deze kleine maar verrassende thriller opnieuw een uitstekend staaltje cinema uit. Het verhaal is spannend, zit goed in elkaar en ook de personages zijn perfect uitgewerkt. Alleen is het jammer dat de film op het einde té groots wil eindigen. Het verhaal dat regisseur Scooter Corkle bewust klein maakte, had hij ook klein moeten houden. Maar door heerlijk acteerwerk van onder andere Shawn Ashmore, Dianna Agron en Jared Abrahamson ben je dit ene mindere puntje al snel vergeten. Hollow in the Land ligt sinds 1 maart 2018 op DVD in de winkelrekken. Bekijk de trailer nu.

Heb jij ooit al van Hollow in the Land gehoord? Zag jij de film al op DVD of via VOD? Wat denk jij van het verhaal en de personages? Laat het ons weten door hier onder een reactie te plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *