Review – De Infiltrant: Seizoen 1 (2018)

Informatie

Regie: Joël Vanhoebrouck
Cast: Geert Van Rampelberg, Natali Broods, Dirk Roofthooft, Peter Van den Begin & Oscar Willems
Genre: Actie, criminaliteit, komedie
Originele zender: VTM
Distributeur: Segunda
Releasedatum DVD: 7 maart 2018

© 2018 Medialaan. All Rights Reserved.

Recensie

In België wordt sinds een aantal jaar echt uitstekende televisie gemaakt. Reeksen als Beau Séjour en Tabula Rasa klinken je wellicht niet onbekend in de oren en ook in het buitenland zijn de series geweldig goed ontvangen. Intussen staan ze immers allebei op Netflix en kan ons Belgisch talent over de hele wereld bewonderd worden. Een aantal maanden geleden startte op VTM de spannende misdaadreeks De Infiltrant. De serie werd bestempeld als ‘een misdaadverhaal met een hoek af’ en dus was onze aandacht van meet af aan enorm groot. Maandag 26 maart 2018 was de laatste aflevering van de reeks te bewonderen, dus het is hoog tijd voor een recensie van Screendependent.

© 2018 Medialaan. All Rights Reserved.

In De Infiltrant maken we kennis met Danny Desmedt, een niet zo heel gevaarlijke oplichter. Wanneer hij door de politie wordt opgepakt voor alweer één of andere verduistering, krijgt hij een unieke kans. Politiedirecteur Marc Potvin en commissaris Karen Hofman zijn immers al heel lang bezig met een onderzoek naar Freddy Bernaerts, de grootste importeur van hasj in de Benelux én tevens één van de goede contacten van Desmedt. Als Danny ervoor kan zorgen dat de politie Freddy op heterdaad kan betrappen, dan zouden alle aanklachten tegen hem verdwijnen. Danny moet zich dus volledig inwerken in de organisatie van Freddy en als een echte infiltrant informatie zien te ontfrutselen. Maar dat is niet zonder gevaren…

© 2018 Medialaan. All Rights Reserved.

Als je deze korte inhoud leest, ben je eigenlijk al meteen heel erg enthousiast. Nooit eerder werd er in Vlaanderen immers een reeks gemaakt over een infiltrant en een drugsbaron. De Infiltrant is dus een erg vernieuwende reeks die bovendien heel erg spannend is. Het verhaal is van meet af aan heel erg interessant en weet je interesse ook gedurende de hele reeks vast te houden. Maar hoe kan dat ook anders? De serie zit bomvol knotsgekke situaties die jij zelf maar amper kan bedenken. De Infiltrant is op-en-top-entertainment dat je echt niet mag missen. Let trouwens ook op de eigenwijze stijl van de reeks: De Infiltrant is ingedeeld in korte hoofdstukken en dat maakt het allemaal nog verteerbaarder.

© 2018 Medialaan. All Rights Reserved.

Wat De Infiltrant ook echt de moeite waard maakt, zijn de vele interessante personages én de uitstekende cast. Danny Desmedt, Freddy Bernaerts, Karen Hofman en Marc Potvin… het zijn stuk voor stuk leuke personages die allemaal hun eigen verborgen agenda hebben. Wees dus maar zeker dat deze Vlaamse topreeks vol met verrassende plotwendingen zit waardoor je aandacht telkens weer opnieuw aangewakkerd wordt. En het acteerwerk? Dat is gewoon perfect. Geert Van Rampelberg, die we eigenlijk veel te weinig op het kleine scherm zien, is fantastisch als de nietsvermoedende Danny Desmedt en Dirk Roofthooft overtuigt echt sterk als Freddy Bernaerts. Maar eigenlijk doet iedereen het goed: Natali Broods, Peter Van den Begin, Wouter Hendrickx… Ze zorgen allemaal voor straf acteerwerk waarvan je bijna begint te kwijlen.

Het verdict

Je hoort – of leest – het goed: niets dan lovende woorden voor de nieuwe VTM-reeks De Infiltrant. Het verhaal is bijzonder spannend, eigenwijs én vergeet niet om af en toe een komische noot aan het hele gebeuren toe te voegen. Door de vele plottwist, de fijne personages en het straffe acteerwerk van onder andere Geert Van Rampelberg, Dirk Roofthooft en Natali Broods wordt het totale eindproduct nog beter. De Infiltrant is een nieuwe, uitstekende Vlaamse reeks die iedereen gezien zou moeten hebben. Heb je de reeks op VTM gemist? Wacht dan niet langer en zorg dat je de DVD-box in huis haalt. De Infiltrant ligt sinds 7 maart op DVD in de winkelrekken. Bekijk de spannende trailer nu.

Heb jij De Infiltrant op VTM gevolgt en was jij ook zo onder de indruk van de reeks? Of sprak/spreekt het je allemaal niet zo aan? Laat het ons weten door hier onder een reactie met je mening te plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *