Review – Escape Room (2017)

Informatie

Regie: Will Wernick
Cast: Evan Williams, Annabelle Stephenson, Dan J. Johnson, Elisabeth Hower & John Ierardi
Genre: Horror, thriller
Distributeur: Dutch FilmWorks
Releasedatum bioscoop: 15 november 2017, verdeeld door Kinepolis Film Distribution
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 20 april 2018

© 2016 By Escape Productions, LCC. All Rights Reserved.

Recensie

Er worden belachelijk veel horrorfilms gemaakt. Het is dan ook geen verrassing dat de films bestaan in allerlei soorten, kleuren en maten. De ene horrorprent is de andere immers niet. Probeer een klepper als Annabelle: Creation (2017) maar eens te vergelijken met een magere horrorprent als Jigsaw (2017). Een tijdje terug bracht Kinepolis Film Distribution Escape Room uit in de Belgische zalen. Aangezien het concept van escape rooms ook in België steeds meer succes boekt, leek de film zeker ook interessant. Maar weet de film dezelfde sfeer als de echte escape rooms te creëren of valt het allemaal wat tegen?

© 2016 By Escape Productions, LCC. All Rights Reserved.

In Escape Room volgen we Tyler en zijn vriendin Christen. Wanneer ze samen met hun vrienden uiteten gaan voor Tylers verjaardag, komt Christen plots op de proppen met een uniek cadeau. Iedereen mag die nacht mee naar een spannende escape room, een plaats waar mensen zich kunnen laten opsluiten en binnen een bepaalde tijd de oplossing moeten zien te vinden. Maar wanneer Tyler en de rest er aankomen, voelt iedereen meteen dat er iets niet klopt. Al snel blijkt dat ze niet in een gewone escape room zijn belandt en dat het helemaal geen spel is. Tylers verjaardagsnacht verandert plots in een gevaarlijke strijd op leven en dood. Zullen de vrienden het heelhuids overleven?

© 2016 By Escape Productions, LCC. All Rights Reserved.

Het hoeft geen uitleg: aan de hand van deze korte inhoud voel je meteen dat Escape Room een behoorlijk doorsnee horrorprent is. Niets dat de film brengt is vernieuwend. De horrorelementen zijn voorspelbaar en ook het verhaal zit helemaal niet goed in elkaar. Eigenlijk is er zelfs geen verhaal: Escape Room gaat gewoon over een hoopje mensen die zich laten opsluiten. Bovendien zijn de dialogen belachelijk en verliest de prent je aandacht al na een klein kwartiertje. Escape Room is echt geen goede film. Als je al meteen in de eerste scene ziet hoe nonchalant de montage is, weet je echt al wel genoeg.

© 2016 By Escape Productions, LCC. All Rights Reserved.

Ook het acteerwerk is verre van in orde. Dat komt wellicht ook door de belachelijk lege personages. De spanning die regisseur Will Wernick probeert te creëren tussen zijn verschillende karakters werkt helemaal niet, gewoon omdat geen enkel personage een ruggengraat heeft. De performances van Evan Williams, Annabelle Stephenson en Elisabeth Hower zijn trouwens ook echt om bij te huilen. Het voelt alsof de regisseur een groepje acteurs op de set heeft gezet en hen vervolgens liet improviseren. Het resultaat is een ongeloofwaardig schouwspel dat je meer doet geeuwen dan interessant doet toekijken.

Het verdict

De conclusie van onze recensie? Escape Room is echt een draak van een film. Het verhaal is saai en nutteloos, de horrorelementen zijn belachelijk en de personages zijn ongelooflijk zwak. Als je het daarnaast ook nog eens moet doen met verwerpelijke performances, weet je echt wel meer dan genoeg. Zorg dus dat je Escape Room zo veel mogelijk mijdt en de film nooit een kans geeft. Dan kan je nog beter het gras gaan afrijden. Denk je dat het allemaal nog wel meevalt en wil je de prent zelf toch nog een kans geven? Escape Room wordt verdeeld door Dutch FilmWorks en ligt sinds 20 april 2018 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de matige trailer nu.

Heb jij Escape Room al gekeken in de bioscoop of wachtte je op de DVD of Blu-Ray? Wat vond jij van de film? Laat het weten door hier onder een reactie achter te laten met je mening. We zijn benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *