Review – Mamma Mia! Here We Go Again (2018)

Informatie

Regie: Ol Parker
Cast: Amanda Seyfried, Lily James, Colin Firth, Pierce Brosnan & Dominic Cooper
Genre: Musical, komedie, romantiek
Distributeur: Universal Pictures
Releasedatum bioscoop: 18 juli 2018
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 21 november 2018

© 2017 Universal Studios. All Rights Reserved.

Recensie

Musicalfilms zijn weer aan een opmars bezig. Na een jarenlange stilte kreeg het genre terug een grote boost door de met een aantal Oscars bekroonde topfilm La La Land (2017). Sindsdien hebben tal van studio’s beslist om zich opnieuw in het genre te storten. Twentieth Century Fox kwam al op de proppen met het uiterst genietbare The Greatest Showman (2018) en eerder dit jaar presenteerde Universal Pictures een gloednieuwe Mamma Mia!-film. De initiële film uit 2008, maar liefst tien jaar geleden dus, werd zo’n gigantisch succes dat het eigenlijk best uniek was dat er niet sneller een vervolg kwam. Mamma Mia! Here We Go Again werd niet meteen een even groot succes, maar maakt dat de film per direct veel slechter? Hoog tijd om dat eens te bekijken. Hier gaan we (weer)!

© 2017 Universal Studios. All Rights Reserved.

In Mamma Mia! Here We Go Again trekken we naar hetzelfde prachtige eilandje als in de eerste film. Wanneer Donna, de inspirerende moeder van Sophie, gestorven is, besluit zij om het levenswerk van haar moeder af te maken. Ze steekt al haar werk in het renoveren van de mooie boerderij op het eiland en is vastberaden om er een hotel van te maken. Een paar maanden later is alles klaar en staat de grote opening voor de deur. Natuurlijk hoopt Sophie dat iedereen kan komen: haar vriend, haar drie papa’s en iedereen die ze graag heeft. Maar wanneer een vreselijke storm roet in het eten gooit, dreigt het allemaal niet door te kunnen gaan. Zullen Sophie en haar personeelsleden het feest uiteindelijk nog kunnen doen?

© 2017 Universal Studios. All Rights Reserved.

Het moet meteen gezegd: eigenlijk vertelt Mamma Mia! Here We Go Again niet echt een verhaal. Het gaat gewoon over een jonge vrouw die haar hotel wil openen en verder gebeurt er niets. Maar als bij wonder stoort dat helemaal niet en entertaint de film je over de lijn heel erg goed. Door de verschillende liedjes, het goede tempo en de aangename flashbacks naar het vroegere leven van moeder Donna ben je voortdurend naar het scherm aan het staren en verveel je je geen enkele seconde. Maar hoe dan ook: je hoeft geenszins te ontkennen dat het verhaal een stuk beter had kunnen zijn. Alleen zitten er in deze nieuwe aflevering dus meer dan genoeg elementen om dat allemaal te maskeren. Als kers op de taart eindigt de film met een prachtig lied dat alles fantastisch mooi neerlegt.

© 2017 Universal Studios. All Rights Reserved.

Net zoals in de eerste Mamma Mia! (2008) puilt ook deze film gewoon uit van de fantastische Hollywoodtoppers. Wederom zijn onder andere Amanda Seyfried, Julie Waters, Pierce Brosnan en Colin Firth van de partij. Zijn schitteren weer en maken de film nog leuker dan hij al is. Hun personages maken deze keer niet veel interessante ontwikkelingen door en dat is wel jammer. Maar het blijft allemaal wel werken. De cast wordt aangevuld door een schitterende Dominic Cooper en een fantastische Lily James, die nagenoeg perfect de rol vertolkt van de jonge Donna. De jonge actrice ken je wellicht van haar rol in de perfecte actiefilm Baby Driver (2017). De cast is dus perfect en eigenlijk is die reden al groot genoeg om deze film zo snel mogelijk te bekijken.

Het verdict

Mamma Mia! Here We Go Again is geen foutloze film. Het verhaal had stukken beter gekund en in dat geval was deze aflevering wel helemaal perfect geweest. In plaats daarvan krijg je een flauw verhaal dat opgesmukt wordt met heerlijke songs, prachtige choreografieën en sterk acteerwerk. Vooral Lily James maakt de film echt heel goed. Regisseur Ol Parker zorgt ervoor dat alles visueel helemaal klopt en zet zich daarmee als relatief onbekende regisseur zeker op de kaart. Mamma Mia! Here We Go Again is dus absoluut de moeite waard als je houdt van feelgoodcinema vol liedjes, dansen en warme gevoelens. Zorg dus dat je deze nieuwe musicalfilm helemaal niet mist. De film van Universal Pictures ligt sinds 21 november 2018 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de trailer vol energie nu.

Was jij een fan van Mamma Mia! in 2008? Keek je uit naar de nieuwe film en ben je hem meteen in de bioscoop gaan bekijken? Of was je minder enthousiast en wachtte je op de DVD of Blu-Ray? Laat het ons weten door hier onder te reageren.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *