Review – Robin Hood (2018)

Informatie

Regie: Otto Bathurst
Cast: Taron Egerton, Eve Hewson, Jamie Foxx, Ben Mendelsohn & Jamie Dornan
Genre: Actie, avontuur, thriller
Distributeur: Belga Films
Releasedatum bioscoop: 28 november 2018
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 28 maart 2019

© 2019 Summit Entertainment, LLC. All Rights Reserved.

Recensie

De laatste jaren zijn er heel wat big budget-films geweest die na hun release totaal de mist in gingen. Dat is vaak heel opmerkelijk, net omdat het gaat om films waar zo veel geld mee gemoeid is én er vaak ook echt een goede cast is. Dat was recent onder meer het geval van King Arthur: Legend of the Sword (2017) van topregisseur Guy Ritchie. In die film schitterden onder meer Jude Law en Charlie Hunnam, dus qua cast ken je de film maar amper slecht noemen. Zelfs het kwalitatief geweldige Blade Runner 2049 (2017) flopte volledig. Ook dit jaar speelde een soortgelijke film in de zalen: de langverwachte nieuwe versie van Robin Hood. Met namen als Taron Egerton, Jamie Foxx en Ben Mendelsohn zou je denken dat de film alleen maar geweldig kan zijn en toch flopte de film helemaal. Is daar eigenlijk een goede reden voor?

© 2019 Summit Entertainment, LLC. All Rights Reserved.

Robin Hood gaat over de jonge Robin van Loxley. De knappe lord heeft alles wat hij wil: hij is steenrijk, bezit een prachtig landhuis en wist bovendien de vrouw van zijn dromen te strikken. Het leven lacht hem met andere woorden helemaal toe. Alles dreigt echter te veranderen wanneer Robin wordt opgeroepen om in Arabië mee te gaan vechten tijdens één van de Engelse kruistochten. De jonge heer moet alles achterlaten en wanneer hij na jarenlang vechten terugkeert, is alles veranderd. De sherrif van Nottingham regeert met de harde hand en ook Robins geliefde Marian heeft een heel nieuw leven. Samen met de Moorse soldaat John beraamt Robin een plan om het gezag van de sherrif te ondermijnen. Maar zal dat ook lukken zonder dat er onschuldige slachtoffers vallen?

© 2019 Summit Entertainment, LLC. All Rights Reserved.

Eigenlijk heeft Robin Hood alles in zich om een echte topfilm te zijn: het verhaal is groots, de personages zijn geweldig en ook de hele sfeer is perfect voor een bombastische Hollywoodfilm. Dat bewees Ridley Scott al met zijn versie van het verhaal in 2010. De versie zoals je ze nu ziet is een stuk jonger, frivoler en vooral actievoller dan ooit tevoren en dat is op zich helemaal niet slecht. Het is dan ook volledig onterecht dat de Amerikaanse critici de film zo hebben afgebroken. Het is echter wel zo dat de prent qua verhaal niet helemaal een schot in de roos is. Alles voelt te gemakkelijk aan en je weet eigenlijk al op voorhand dat alles goed gaat aflopen. Toch kan je er niet omheen dat Robin Hood garant staat voor puur plezier. De CGI is niet overal even goed, maar al bij al ziet de film er echt wel goed uit. Het is alleen jammer dat regisseur Otto Bathurst zijn actiescenes in slow motion laat afspelen. Dit komt het tempo absoluut niet ten goede.

© 2019 Summit Entertainment, LLC. All Rights Reserved.

De grote troef die Robin Hood meer dan eens kan uitspelen is de geweldige cast. Taron Egerton is absoluut geweldig als Robin of Loxley. Verrassend is dat natuurlijk niet, aangezien de acteur al een aantal jaar de hele Kingsman-reeks leidt. Ook Jamie Foxx, Ben Mendelsohn en Eve Hewson zijn geweldig als respectievelijk John, de sherrif van Nottingham en Marian. De gehele cast zorgt ervoor dat je je geen seconde verveelt en dat is uiteindelijk waar het echt om gaat. De personages zijn niet allemaal even goed uitgewerkt en dat is natuurlijk zonde. Wellicht komt dat door Ben Chandler, een totaal onbekende schrijver die voor het eerst een script afleverde. Robin Hood had veel beter kunnen zijn als het script van een hoger niveau was geweest.

Het verdict

Zo slecht is Robin Hood helemaal niet. De Amerikaanse critici lijken de laatste jaren alleen nog echt fans te zijn van typische superheldenfilms. Toch kan je er niet omheen dat Robin Hood daar veel van wegheeft. De prent weet de kijker ook over de gehele lijn te entertainen. Het verhaal en de personages zijn absoluut leuk en ook visueel is de film helemaal niet slecht. Maar wie verder kijkt, ziet dat het script echt wel veel beter had kunnen zijn. Taron Egerton, Jamie Foxx, Ben Mendelsohn en Eve Hewson slagen erin de kijker de foutjes van de film te doen vergeten en bezorgen je uiteindelijk een fijne filmervaring. Regisseur Otto Bathurst presenteert je dus een goed te verteren actiefilm en dat is uiteindelijk het meest belangrijke. Zorg dus dat je deze prent niet mist. Robin Hood wordt verdeeld door Belga Films en ligt sinds 28 maart 2019 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de spannende trailer nu.

Keek jij ook al zo lang uit naar deze nieuwe verfilming van Robin Hood? Wat vind jij van Taron Egerton in de titelrol? Vond je de film ook nog best meevallen? Laat het ons weten door hier onder een reactie te plaatsen met jouw mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *