Review – Night School (2018)

Informatie

Regie: Malcolm D. Lee
Cast : Kevin Hart, Megalyn Echikunwoke, Tiffany Haddish, Rob Riggle & Anne Winters
Genre: Komedie
Distributeur: Universal Pictures
Releasedatum bioscoop: 19 december 2019
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 17 april 2019

© 2018 Universal Studios. All Rights Reserved.

Recensie

Hollywood kent vandaag vele geweldige komische figuren. Maar als er echt één iemand is die je er momenteel moet uitpikken, dan is het wel Kevin Hart. De Afro-Amerikaanse man met zijn kleine gestalte en kwieke gedragingen is ongetwijfeld ook bij jou bekend. Zo zag je de man al schitteren in Central Intelligence (2016) en ging hij samen met niemand minder dan The Rock en anderen op avontuur in het schitterende Jumanji: Welcome to the Jungle (2018). Ook in 2018 was er opnieuw een prent met Hart in de hoofdrol te bewonderen in de bioscoop. Night School beloofde alweer een hilarische prent te worden, maar sloeg totaal tegen. Noch critici, noch het grote publiek waren te vinden voor de prent. Is Night School dan echt zo middelmatig?

© 2018 Universal Studios. All Rights Reserved.

Night School neemt je mee in het leven van Teddy Walker. De succesvolle barbecueverkoper heeft alles wat hij maar wil in zijn leven: een fijne job, de mooiste vrouw die hij zich maar kan inbeelden en tal van vrienden die hem door dik en dun steunen. Alleen weet Teddy zelf dat schijn bedriegt: hij heeft immers helemaal niet veel geld en doet zich steeds beter voor dan hij in werkelijkheid is. Wanneer er een vreselijk ongeluk plaatsvindt en Teddy zonder job komt te vallen, moet hij op zoek naar iets anders. Er is alleen één groot probleem: hij maakte nooit de middelbare school af en geraakt zonder diploma niet aan werk. Hij beslist daarom naar de avondschool te gaan in de hoop om deze keer zijn diploma wel te halen. Maar zal dat ook lukken zonder enige vorm van fraude?

© 2018 Universal Studios. All Rights Reserved.

Amerikaanse komedies staan er wel vaker om bekend totaal leeg te zijn en helemaal geen verhaal te vertellen. Na een dik kwartier kom je jammer genoeg tot de vaststelling dat ook deze Night School helemaal niet meer is dan een doorsnee middelmatig grappige film uit de States. Het verhaal is niet bijzonder goed uitgewerkt en daardoor verveel je je na verloop van tijd heel erg. Night School had flink ingekort mogen worden. Op die manier had regisseur Malcolm D. Lee de kijker misschien beter kunnen entertainen. Bovendien is de humor ook niet meteen van een heel hoog niveau. Je kan het allemaal nooit echt slecht noemen, maar Night School is gewoon niet meteen het soort film waarvoor je echt thuis zou blijven. Ook al doet iedereen wel echt zijn best.

© 2018 Universal Studios. All Rights Reserved.

Kevin Hart schreef samen met een aantal andere scenaristen het script van Night School. Het verhaal op zich is al niet heel geweldig, maar ook de personages zijn niet zo heel interessant. Teddy Walker mag dan misschien wel een grappige persoonlijkheid zijn, nooit krijg je het gevoel dat hij ook echt iets interessants te vertellen heeft. De rol wordt wel fijn en entertainend neergezet door Hart, maar echt straf wordt het nooit. Ook Mckenzie, Jaylen, Mila, Luis en alle andere persoonlijkheden die je doorheen het verhaal ziet flaneren voelen niet echt uitstekend aan. Hun rollen worden wel zo goed mogelijk vertolkt door onder andere Tiffany Haddish, Rob Riggle, Anne Winters en Taran Killam. Alleen stoot zowat iedereen meermaals op de limieten van zijn of haar personage en dat is vanzelfsprekend nooit goed voor een film.

Het verdict

Het is best logisch dat noch critici, noch het grote publiek echt warm liepen toen Night School in de bioscoopzalen verscheen. De film is matig geschreven, niet echt heel grappig en ook de personages zijn niet bepaald de meest straffe die je ooit al op het scherm zag verschijnen. Kevin Hart en zijn team van scenaristen presenteren een zwak verhaal dat na verloop van tijd echt begint te vervelen. Het acteerwerk van Hart zelf en alle andere leden van de cast zit wel goed, maar komt nooit helemaal tot zijn recht door de zwakkere personages. Night School is dus niets meer dan een doorsnee Amerikaanse komedie die niets nieuws onder de zon brengt. Een must see is het niet, maar een echte afrader ook niet. Oordeel dus vooral zelf. De prent wordt verdeeld door Universal Pictures en ligt sinds 17 april 2019 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de trailer nu.

Volg jij alle films van de grappige Kevin Hart op de voet? Heb je al zijn films de afgelopen jaren bekeken en kon je niet wachten tot Night School in de zalen verscheen? Of liet het je allemaal maar koud? Laat het ons weten door hier onder te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *