Review – Monster Hunter (2021)

Informatie

Regie: Paul W. S. Anderson
Cast: Milla Jovovich, Tony Jaa, Ron Perlman, Tip “T. I.” Harris, Josh Helman & Meagan Good
Genre: Actie, fantasy, avontuur
Distributeur: Sony Pictures
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 28 april 2021

© 2020 Constantin Film Produktion GmbH. All Rights Reserved.

Recensie

Gameverfilmingen zijn big business. Na enkele jaren van middelmatige pogingen – denk bijvoorbeeld aan Assassin’s Creed (2016) van Justin Kurzel met Michael Fassbender – lijken filmstudio’s er nu wel vertrouwen in te hebben. Zo werkt Warner Bros. momenteel aan het vervolg op Tomb Raider (2018) en heeft Sony zelfs een heel departement, PlayStation Productions, dat momenteel hard werkt aan enkele gameverfilmingen. In afwachting van de release van Uncharted met Tom Holland komen gamefans echter aan hun trekken met Monster Hunter, de langverwachte film van Paul W. S. Anderson gebaseerd op de gelijknamige games. Bewijst Anderson met zijn film nog maar eens dat het verfilmen van populaire gamefranchises helemaal geen slecht idee is?

© 2020 Constantin Film Produktion GmbH. All Rights Reserved.

Natalie Artemis is een uitstekende Ranger in het Amerikaanse leger en leidt een team van briljante soldaten. Ze krijgen de opdracht om op zoek te gaan naar het Bravo Team, een groep soldaten die een tijdje terug plots in het midden van de woestijn verdwenen bleek. Eens aangekomen op de laatst bekende locatie van het team, worden Natalie en haar collega’s door een mysterieuze storm naar een andere wereld gebracht. Al gauw heeft iedereen door dat alles daar anders is en dat enorme monsters met brute krachten er de plak zwaaien. Als een aanval van een aantal monsters helemaal verkeerd afloopt, besluit Natalie om samen Hunter, een lokale krijger die weet hoe hij de monsters moet aanpakken, verzet te bieden. Zal het hen lukken om het op te nemen tegen de monsters? En zal Natalie ooit nog terug in de ‘gewone’ wereld belanden?

© 2020 Constantin Film Produktion GmbH. All Rights Reserved.

Monster Hunter is een enorme productie die jammer genoeg niet in de Belgische zalen verscheen. Daar stak blijkbaar één of ander virusje een vervelend stokje voor en dat is echt ongelooflijk jammer. De film van Paul W. S. Anderson, de man die ook de bezieler was van de Resident Evil­-verfilmingen, is immers bombastisch entertainment van A tot Z dat absoluut een plaatsje verdiende in iedere bioscoop. Anderson heeft de film dan ook volgepropt met knappe speciale effecten en straffe actiescènes die je meermaals met open mond en vol spanning naar het scherm doen staren. Maar: overdaad schaadt. Hoewel je voortdurend vol enthousiasme toekijkt, kan je niet anders dan vaststellen dat het allemaal een beetje te veel is. De focus ligt op actie en daardoor is er weinig tijd voor een echt interessant verhaal. De vraag is natuurlijk of films als deze dat echt wel nodig hebben.

© 2020 Constantin Film Produktion GmbH. All Rights Reserved.

De enorme overkill – en dat is absoluut niet enorm negatief bedoeld – zorgt er natuurlijk ook voor dat er weinig plaats is voor interessante personages en boeiende psychologische ontwikkelingen. Anderson schotelt je dan ook redelijk platte persoonlijkheden voor. Natalie ‘Ranger’ Artemis ontpopt zich immers tot een erg dappere krijgster, maar wordt nooit meer dan dat. Ook hier kan je je echter de vraag stellen of dat wel nodig is. De rol wordt immers wel met fantastische overgave neergezet door Milla Jovovich, de echtgenote van de regisseur-scenarist. Jovovich weet als geen ander hoe ze een actievolle franchise moet dragen en doet het net zoals in de Resident Evil-films meer dan goed. Ook Hunter en de Admiraal zijn inhoudelijk weinig interessante personages die je dankzij het leuke acteerwerk van Tony Jaa en Ron Perlman ondanks alles toch graag bezig ziet.

Het verdict

Monster Hunter is exact de film die je verwacht als je de titel leest. De prent is immers niet meer dan een bijna twee uur lange jacht van enkele personages op enorme krachtige monsters. De verfilming van Paul W. S. Anderson komt dus erg dicht in de buurt van de games. Anderson regisseert goed en verwent de kijker met prachtige speciale effecten en verbluffend spannende actiescènes, maar verliest daarbij wel een goed verhaal en sterke personages uit het oog. Maar is dat echt erg? Neen. Het is duidelijk dat er bij deze film maar drie dingen centraal staan: entertainen, entertainen en nog meer entertainen. En in dat opzet is Anderson, geflankeerd door de getalenteerde Milla Jovovich, volledig geslaagd. Kijk de film dus zeker als je actie en CGI fantastisch vindt. Monster Hunter wordt verdeeld door Sony Pictures en ligt sinds 28 april 2021 op DVD, Blu-Ray, 4K Blu-Ray én steelbook in de winkelrekken. Bekijk de trailer nu.

Heb jij genoten van het hersenloze entertainment dat Paul W. S. Anderson presenteerde met zijn gloednieuwe Monster Hunter? Heb je de film met veel plezier gekeken of ben je heel wat minder enthousiast dan wij? Laat het ons weten door hier onder een reactie te plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *