Review – Last Seen Alive (2022)

Informatie

Regie: Brian Goodman
Cast: Gerard Butler, Russell Hornsby, Jaimie Alexander, Ethan Embry & Michael Irby
Genre: Actie, mysterie, thriller
Distributeur: The Searchers
Releasedatum bioscoop: 18 mei 2022
Releasetdatum DVD & Blu-Ray: 12 oktober 2022, in samenwerking met Remain in Light

© 2022 Chase Productions Georgia, LLC. All Rights Reserved.

Recensie

Veel acteurs en actrices worden op een bepaald moment in hun al dan niet zo rijkgevulde carrière het slachtoffer van eenzelfde fenomeen: typecasting. Zo is het jou wellicht ook wel opgevallen dat je bepaalde acteurs en actrices steeds ziet terugkomen in gelijkaardige rollen. Voor jou zal het bijvoorbeeld weinig verrassend zijn als je Liam Neeson binnen enkele maanden alweer in één of andere actieprent een aantal personages aan flarden ziet schieten. Een andere acteur die stilaan in datzelfde straatje lijkt te belanden, is Gerard Butler. De Schotse acteur duikt net als Liam Neeson steeds weer op in actiefilms à la London Has Fallen (2016). Recent schitterde de acteur in Last Seen Alive. Is die film een schot in de roos of toch maar niet?

© 2022 Chase Productions Georgia, LLC. All Rights Reserved.

Will Spann is een hardwerkende projectontwikkelaar die het allemaal goed voor elkaar heeft. Samen met zijn bevallige echtgenote Lisa woont hij in een prachtige villa en voor de buitenwereld lijkt hun huwelijk perfect. Niet is echter minder waar: Lisa begint immers aan het huwelijk te twijfelen en besluit om een tijdje terug bij haar ouders te gaan wonen. Wanneer het koppel onderweg is en stopt voor een tankbeurt, loopt alles echter mis. Will kan Lisa plots immers niet meer terugvinden en is ervan overtuigd dat ze ontvoerd is. Wanhopig probeert hij te zoeken naar antwoorden, maar het duurt niet lang alvorens hij zelf verdacht wordt door de lokale politie. Will moet er dus alles aan doen om zijn onschuld te bewijzen en zijn echtgenote terug te vinden, maar zal hem dat ook lukken?

© 2022 Chase Productions Georgia, LLC. All Rights Reserved.

Actiefilms zijn er in allerlei geuren, kleuren, maten en gewichten. Ook qua niveau is het genre enorm divers. Met Last Seen Alive presenteert Gerard Butler opnieuw een film die je netjes in het B-segment kan catalogeren. De film heeft immers weinig vernieuwende en boeiende elementen en kan je maar moeilijk vergelijken met topfilms zoals No Time to Die (2021). Sterker nog: eigenlijk is Last Seen Alive helemaal geen goede genrefilm. Hoewel het verhaal aanvankelijk je interesse wekt, tuimelt de film van regisseur Brian Goodman tijdens het tweede deel in een typisch schietspel dat je inhoudelijk nog maar weinig kan triggeren. Dat is zonde, want Goodman had heel wat andere interessante accenten kunnen leggen. Zo had het geheel stukken mysterieuzer kunnen zijn, waardoor je tot op het einde vol spanning had kunnen blijven kijken.

© 2022 Chase Productions Georgia, LLC. All Rights Reserved.

Dat Last Seen Alive een echte B-film is, zie je ook heel duidelijk aan het acteerwerk. Eigenlijk zorgt alleen Gerard Butler voor een geloofwaardige performance als de onfortuinlijke Will Spann. Butler probeert de film te dragen, maar die poging wordt meteen teniet gedaan door alle andere acteurs en actrices die je ziet passeren. Zo kan Jaimie Alexander maar weinig indruk maken als Lisa, maar ook Russell Hornsby en Ethan Embry kunnen in hun rollen geenszins verbluffen. Dat is zonde, maar daar zit ook de matige personageopbouw voor een groot deel tussen. Last Seen Alive schiet dus op heel wat vlakken erg tekort.

Het verdict

Typecasting is voor Gerard Butler allesbehalve een nieuw fenomeen. De man staat bekend als een regelrechte actieheld, iets wat je ook opnieuw kan aanschouwen in één van zijn meest recente actieprenten: Last Seen Alive. De film vertelt het verhaal van een man die plotsklaps zijn vrouw kwijtgeraakt en er alles aan wil doen om haar terug te halen. De premisse lijkt interessant, maar jammer genoeg weet regisseur Brian Goodmann de focus doorheen het verhaal niet te bewaren. Als je daarnaast ook nog eens merkt dat de personages allesbehalve sterk uitgewerkt zijn én het acteerwerk te wensen overlaat, weet je eigenlijk genoeg. Last Seen Alive is dus allesbehalve cinema die een gaatje in jouw agenda verdient, maar oordeel daarover vooral zelf. De film wordt verdeeld door Remain in Light en ligt sinds 12 oktober 2022 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de trailer van de film nu.

Zie jij Gerard Butler graag aan het werk in zijn actiethrillers? Wat denk jij van Last Seen Alive? Vond je de film wel goed en ben je het dus helemaal niet zo eens met onze recensie? Laat het ons weten door hier onder een reactie te plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *