Review – Lost in the Sun (2016)

Informatie

Regie: Trey Nelson
Cast: Josh Duhamel, Josh Wiggins, Lynn Collins & Emma Fuhrmann
Genre: Actie, criminaliteit, drama
Distributeur: Just Entertainment
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 26 juli 2016

© Two Ton Films, 2015. All Right Reserved.
© Two Ton Films, 2015. All Right Reserved.

Recensie

Als je denkt dat het in Hollywood allemaal van een leien dakje loopt, heb je het helemaal mis. Er zijn immers heel erg veel acteurs en vaak moeten ze echt knokken om een rol te pakken te krijgen. Vele bekende en minder bekende acteurs schitteren dan ook in kleinere films, om ervoor te zorgen dat ze toch nog wat verdienen. Neem nu bijvoorbeeld Josh Duhamel. De getalenteerde acteur schittert al sinds het begin in de Transformers-reeks, maar in tussentijd krijgt hij maar weinig interessante rollen aangeboden. Daarom speelde hij in 2015 mee in Lost in the Sun, een kleinere thriller. Bewijst Duhamel in die film dat hij heel erg ‘underrated’ is?

© Two Ton Films, 2015. All Right Reserved.
© Two Ton Films, 2015. All Right Reserved.

In Lost in the Sun volgen we het doen en laten van de jonge Louis. Wanneer de 14-jarige knaap zijn moeder verliest, botst hij na haar begrafenis plots op John, een man die beweert zijn moeder te kennen. Deze man stelt voor om Louis helemaal naar New Mexico te brengen, waar zijn grootouders wonen. Na wat twijfel stapt de jonge Louis toch bij John in de auto. Maar dat was geen goede keuze, want John blijkt een gevaarlijke crimineel met zware geldproblemen. Hij ziet in hem de perfecte medeplichtige voor zijn rooftocht. Gaandeweg leren de twee elkaar beter en beter kennen, waardoor een erg onverwachte maar sterke vriendschap ontstaat.

© Two Ton Films, 2015. All Right Reserved.
© Two Ton Films, 2015. All Right Reserved.

Het verhaal van Lost in the Sun is eigenlijk helemaal niet vernieuwend. De film wil, zoals een heleboel films die we de laatste jaren zagen, duidelijk maken dat een generatiekloof helemaal geen obstakel hoeft te zijn. Dat is de echte kern van het verhaal: een mooie vriendschap tussen twee mensen die in de verste verte op elkaar lijken. Ook films als While We’re Young (2015)The Intern (2015) en St. Vincent (2014) gaan over deze interessante materie. En hoewel de insteek van het verhaal niet zo bijster origineel overkomt, past Lost in the Sun ook probleemloos in dit rijtje van mooie dramafilms over een boeiende vriendschap tussen twee mensen van een andere generatie.

© Two Ton Films, 2015. All Right Reserved.
© Two Ton Films, 2015. All Right Reserved.

Het feit dat er in Lost in the Sun ook tijd wordt genomen om het criminele aspect uit te werken, maakt de film wel uniek. De regisseur, Trey Nelson, probeert zijn film te laten overkomen als een perfecte mix tussen drama enerzijds en criminaliteit en actie anderzijds. Wel, dat lukt niet helemaal. Want er is niet echt ongelooflijk veel actie te bespeuren, wat de film na verloop van tijd een beetje te saai maakt. Zeker omdat het dramatische aspect van de film veel te twijfelachtig overkomt, net omdat Nelson een mooie mix beoogde. Lost in the Sun voelt dan af en toe ook aan als een onvolmaakte film. Het eindeloos lijkende middenstuk duurt gewoon veel te lang.

© Two Ton Films, 2015. All Right Reserved.
© Two Ton Films, 2015. All Right Reserved.

Wat Lost in the Sun dan wel weer ongelooflijk knap maakt, zijn de fenomenale acteurs achter Louis en John. De rol van de 14-jarige puber die net zijn moeder verloor, wordt heel erg knap neergezet door de getalenteerde Josh Wiggins. Je kent hem misschien wel van films als Max (2015) en Hellion (2014). Rekening houdend met de onervarenheid van deze jonge acteur, kan je zijn prestatie in deze film enkel bewonderen. Hij zet een gevoelig en gelaagd personage neer. De interactie met Josh Duhamels personage John is daardoor ook heel interessant. Duhamel zet een mysterieuze maar uiterst interessante persoonlijkheid neer.

Het verdict

Er zijn zeker veel betere films dan Lost in the Sun. Het verhaal van deze film lijkt af en toe een beetje te hard stil te vallen. Lost in the Sun heeft zeker een aantal heel erg boeiende elementen: een getormenteerde puber, een ontspoorde crimineel en een boeiende vriendschap tussen de twee. Het valt gewoon op dat regisseur Trey Nelson veel te onervaren is om dit verhaal op een goede manier tot bij de kijker te brengen. Maar Lost in the Sun is en blijft een aanrader, zeker als je van trage dramafilms houdt die een mooie boodschap brengen. Deze criminele dramafilm ligt sinds 26 juli 2016 in de winkelrekken en is beschikbaar op DVD en Blu-Ray. Bekijk de trailer nu.

koop-via-klein

Vind jij het onderwerp van Lost in the Sun interessant? Ben jij benieuwd of de prestatie van Josh Duhamel en Josh Wiggings inderdaad zo goed is? Kocht je de film al op DVD of Blu-Ray of ben je dit van plan? Reageer nu hier en deel je mening met Screendependent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *