Review – Unlocked (2017)

Informatie

Regie: Michael Apted
Cast: Noomi Rapace, Orlando Bloom, Toni Collette, John Malkovich & Michael Douglas
Genre: Actie, thriller, mysterie
Distributeur: Dutch FilmWorks
Releasedatum bioscoop: 31 mei 2017, verdeeld door Kinepolis Film Distribution
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 29 september 2017

© 2017 Unlocked Distribution Limited. All Rights Reserved.

Recensie

Dat een film bomvol steengoede acteurs garant staat voor een enorm sterke prent is niet steeds een absolute waarheid. Het is natuurlijk wel zo dat filmmakers en studio’s hun films proberen op te smukken door ze vol met knappe koppen te proppen. Denk zo maar aan een film als Dog Eat Dog (2016) of gigantische blockbusters als Suicide Squad (2016). Beide films zitten vol sterke acteurs, maar dat wist de kwaliteit niet naar een hoger niveau te brengen. Eerder dit jaar kwam Kinepolis Film Distribution op de proppen met Unlocked. Met namen als Noomi Rapace, Orlando Bloom, John Malkovich én Michael Douglas klinkt de actiefilm heel erg veelbelovend. Maar is die dat ook?

© 2017 Unlocked Distribution Limited. All Rights Reserved.

In Unlocked trekken we naar Londen waar we kennis maken met Alice Racine. De voormalige CIA-agente staat momenteel op non-actief omdat ze een aantal jaren geleden een aanslag in Parijs niet kon voorkomen. Ze voelt zich schuldig tegenover de tientallen doden en spant zich daarom nu in voor de zwakkeren in de maatschappij. Maar wanneer een afgevaardigde van het CIA-kantoor in Londen haar vraagt om een nieuwe aanslag in de Britse hoofdstad te voorkomen, wordt ze opnieuw met alles geconfronteerd. Ze ziet de kans om voor eens en voor altijd af te rekenen met haar verleden. Maar als blijkt dat Alice in één groot complot meegesleurd wordt, moet ze zich tegen alles en iedereen keren. Niemand is wat hij of zij lijkt…

© 2017 Unlocked Distribution Limited. All Rights Reserved.

Met een aantal fraaie beelden begint regisseur Michael Apted, bekend van de allereerste The Chronicles of Narnia-film in 2010, zijn gloednieuwe film. Het onderwerp van de prent wekt meteen je interesse, zeker omdat het over aanslagen in een Europese grootstad gaat. Nu en dan doet de film je denken aan Bastille Day (2016), al is deze prent heel wat beter. Het verhaal gaat aan een heel erg aangenaam tempo voorbij en dat zorgt er ook voor dat je je op geen enkel moment verveelt. Maar origineel kan je Unlocked niet echt noemen. Want alles wat je voorgeschoteld krijgt heb je zeker al eens ergens anders gezien. Unlocked is een film waarmee Apted op veilig speelt, maar hij doet dat wel heel erg goed.

© 2017 Unlocked Distribution Limited. All Rights Reserved.

Ook de personages in de prent zijn interessant. Alleen van Alice weet je meteen duidelijk wat voor personage het is. Alle andere persoonlijkheden die je de revue ziet passeren, worden bewust op afstand gehouden. Dit komt het hele ‘complotgebeuren’ alleen maar ten goede. Bovendien stoort die afstand ook nooit, want het is een erg functioneel element in de prent. Dat die verscheidene personages ook nog eens neergezet worden door voortreffelijke acteurs, is zeker een pluspunt. Alice wordt heerlijk naar het scherm gebracht door Noomi Rapace, terwijl Orlando Bloom ook perfect is als Jack. Verder zie je in deze actiethriller ook nog toppers als Toni Collette, John Malkovich en Michael Douglas. Wat wil een cinefiel nog meer?

Het verdict

Dat er in deze film zo veel bekende koppen opduiken in heerlijke personages, komt de film zeker ten goede. Michael Apted brengt een degelijke prent met een erg vertrouwd script, maar het zijn dus vooral de acteurs en de coole personages die de film echt leuk maken. Van verveling is er echt nooit sprake, maar perfect kan je de film op geen enkel moment noemen. Unlocked mist een serieus gehalte aan originaliteit en dat maakt de prent uiteindelijk een doorsnee actiethriller: heerlijk om te kijken als je wat vermoeid bent, maar verwacht je dus nooit aan hoogstaande cinema. Unlocked wordt verdeeld door Dutch FilmWorks en ligt vanaf 29 september 2017 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de trailer nu.

Klinkt Unlocked interessant voor jou? Zag je de actiethriller van Michael Apted al in de bioscoop? Of wachtte je tot je de film vanuit je luie zetel kon ontdekken? Spreken de personages, het onderwerp en de acteurs je aan? Laat het weten door te reageren.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *