Review – The Truth Will Out: Seizoen 1 (2019)

Informatie

Regie: Kjell-Åke Andersson & Lisa Farzaneh
Cast: Robert Gustafsson, Johan Ulveson, Louise Peterhoff & Christopher Wagelin
Genre: Criminaliteit, drama, mysterie
Originele zender: Viaplay
Distributeur: Lumière
Releasedatum DVD: 22 januari 2019, ook te bekijken via www.lumiereseries.com

© 2018 Yellow Bird Entertainment. All Rights Reserved.

Recensie

In Vlaanderen worden er steeds betere reeksen gemaakt. Nog niet zo heel lang geleden konden we genieten van Tom Lenaerts’ fantastische topreeks Over Water en ook nu verrast Één met de geweldige Netflix Original Undercover en dat iedere zondag opnieuw. Buitenlandse media noemen ons landje soms wel het nieuwe Scandinavië en daar valt best iets voor te zeggen. Onze reeksen komen immers fel in de buurt van toptitels als Follow The Money en Trapped. Toch blijven de Scandinavische reeksen nog een tikkeltje anders. Een tijdje terug bracht Lumière de spannende reeks The Truth Will Out uit op DVD en digitaal via www.lumiereseries.com. De op ware feiten gebaseerde Zweedse serie oogt bijzondere interessant, maar is het dat ook? En is het echt zo dat onze reeksen in de buurt komen van die van onze verre Noordervrienden?

© 2018 Yellow Bird Entertainment. All Rights Reserved.

The Truth Will Out focust op het doen en laten van Peter Wendel, een rechercheur die jarenlang depressief is geweest omwille van de zelfmoord van zijn broer. Hij is eindelijk aan de betere hand en kan terug bij de politie aan de slag. Daar krijgt hij de taak om een cold case-eenheid te leiden. Wanneer niet veel later een belangrijk Zweedse topman dood wordt teruggevonden in zijn auto, wijst alles erop dat er een verband is met een oude zaak. Wendel en zijn collega’s moeten meteen in actie schieten, maar voelen dat de politiek en andere mensen binnen de politiediensten niet al te graag oude wonden terug openrijten. Wendel heeft een neus voor dit soort zaken en ontdekt al gauw dat er meer achter zit. Maar is de man eigenlijk wel klaar voor een zaak van dit formaat? Wat als het allemaal nog dichter komt dan hij eigenlijk dacht?

© 2018 Yellow Bird Entertainment. All Rights Reserved.

Scandinavische reeksen zijn altijd een echt feest om naar te kijken. Denk maar aan titels zoals Modus en Follow The Money. Ook The Truth Will Out is absoluut de moeite waard. Het verhaal is uitstekend opgebouwd en is bovendien ook bijzonder gelaagd. De rode draad gaat misschien wel over een moordzaak, maar eigenlijk zijn het vooral de vele subplots die echt je interesse wekken. Door de stijlvolle regie en de straffe productie ziet de reeks er bovendien ook ontzettend goed uit. Dat het hele gebeuren gebaseerd is op ware feiten, doet je nog harder beseffen dat The Truth Will Out absoluut een topreeks is. De Zweden kunnen er wat van, dat bewijzen ze nogmaals met deze gloednieuwe serie.

© 2018 Yellow Bird Entertainment. All Rights Reserved.

De reeks focust dus over de gehele lijn op het leven van de eigenlijk nog steeds heel depressieve Peter Wendel en diens omgeving. Het spreekt voor zich dat dat alleen goed werkt als elk personage ook effectief goed is uitgewerkt. Dat is gelukkig geen probleem. Iedere persoonlijkheid die je de revue ziet passeren draagt een duidelijk verleden met zich mee en maakt bovendien ook een interessante psychologische ontwikkeling door. Robert Gustafsson, Johan Ulveson, Louise Peterhoff en Christopher Wagelin zorgen voor uitstekend acteerwerk waardoor je eigenlijk nog maar één ding ter conclusie kan zeggen: The Truth Will Out is van A tot Z een echte topreeks.

Het verdict

Als je ook zo’n fan bent van Scandinavische reeksen, dan ben je met The Truth Will Out absoluut aan het juiste adres. Net zoals vele reeksen uit die contreien trakteren de Zweden je wederom op een schitterend verhaal dat vooral gekenmerkt wordt door een knappe gelaagdheid. De personages zijn uitstekend uitgewerkt en het acteerwerk van onder andere Gustafsson en Peterhoff maakt het er uiteindelijk nog beter op. De reeks is strak geregisseerd en daardoor ziet alles er behoorlijk knap uit. The Truth Will Out is dus absoluut een aanrader voor iedereen die van goede reeksen houdt. De acht afleveringen kijk je zo aan één ruk uit. Twijfel dus niet langer! The Truth Will Out wordt verdeeld door Lumière en ligt sinds 22 januari 2019 op DVD in de winkelrekken. De reeks is ook te bewonderen via www.lumiereseries.com. Bekijk de spannende trailer nu.

Heb jij al ervaring met Zweedse of Scandinavische reeksen? Wat denk je van The Truth Will Out? Had je al van de reeks gehoord of is je enthousiasme aangewakkerd door onze recensie? Laat het weten door hier onder te reageren.

1 reactie

  1. Ik vond dit nou juist een mindere reeks. De acteurs zijn goed en de personages zijn mooi getekend (al vond ik de leider van het team soms tamelijk irritant), maar het verhaal – hoewel zogezegd op feiten gebaseerd – wordt brokkelig afgewerkt en bevat eigenlijk geen echt verrassende wendingen. Echt gebeurd is geen excuus voor matig proza, zei Gerard Reve ooit. Ik moest aan die uitspraak denken bij het bekijken van deze reeks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *