Review – Mortal Kombat (2021)

Informatie

Regie: Simon McQuoid
Cast: Lewis Tan, Jessica McNamee, Josh Lawson, Hiroyuki Sanada & Chin Han
Genre: Actie, avontuur, fantasy
Distributeur: Warner Bros. Pictures
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 19 juli 2021

© 2021 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Recensie

Het afgelopen decennium zijn er heel wat pogingen ondernomen om bekende gamefranchises naar het grote scherm te brengen. Daarbij was de ene poging al verdienstelijker dan de andere. Zo was Pokémon: Detective Pikachu (2019) een leuk schot in de roos, maar kan je amper hetzelfde zeggen van Hitman: Agent 47 (2015). Ook in 2021 had een langverwachte gameverfilming in de zalen moeten verschijnen, maar daar stak de intussen niet zo onbekende coronacrisis een stokje voor. Mortal Kombat verscheen daardoor bij ons enkel op het kleine scherm, hetgeen voor veel fans een bittere pil om slikken was. Vanaf 19 juli 2021 ligt de film bij ons eindelijk ook op DVD, Blu-Ray en 4K Blu-Ray in de winkelrekken. Is het dé verfilming die de populaire gamereeks verdiende of gingen Warner Bros., de producers en regisseur deze keer opnieuw de mist in?

© 2021 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Cole Young is een hardwerkende MMA-vechter die al een tijdje zijn momentum is gepasseerd. Samen met zijn dochter probeert hij terug op zijn niveau van weleer te geraken. Wanneer een kooigevecht ietwat anders loopt dan verwacht en zijn dochter op mysterieuze wijze in gevaar geraakt, worden hij en zijn gezin gered door een onbekende die beweert dat Cole een uitverkorene is. Samen met een aantal anderen zou Cole immers moeten deelnemen aan de tiende Mortal Kombat, een toernooi van kampioenen van verschillende werelden. Cole gelooft er niet veel van, maar wanneer een aantal moordenaars uit een ander rijk achter hem aankomen, beseft hij dat alles serieus wordt. Samen met zijn lotgenoten moet hij zich klaarstomen voor een gevaarlijke strijd op leven en dood. Loopt dit wel goed af?

© 2021 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Toen bekend werd dat Warner Bros. opnieuw werkte aan een film gebaseerd op de bekende Mortal Kombat-franchise waren de reacties eerder gemengd. Veel cinefielen en gamefans herinneren zich immers nog goed het misbaksel dat Mortal Kombat: Annihilation (1997) heette. Toch mag je met deze nieuwe versie op je beide oren slapen. Debuterend regisseur Simon McQuoid tovert immers een prent op het scherm die echt entertaint én visueel indruk weet te maken. Het scenario van onder meer Shimmer Lake-scenarist Oren Uziel is absoluut niet slecht en zorgt ervoor dat je na de proloog met grote interesse naar de film kijkt. Jammer genoeg wordt het geheel na verloop van tijd wat minder interessant door de vele plottwisten, maar dat neemt niet weg dat je keer op keer kan blijven genieten van de leuke actie, het spetterende bloed en de leuke portie comic relief die de makers van de film ingebouwd hebben. Dit is dus absoluut geen misbaksel.

© 2021 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

De reden waarom deze verfilming van Mortal Kombat echt weet aan te slaan ligt wellicht verscholen in de kracht van hoofdpersonage Cole Young. De Amerikaan met Aziatische roots wordt doorheen het verhaal immers erg ‘normaal’ gehouden en dat maakt alles zo aangenaam om te volgen. Bovendien wordt de rol sterk gebracht door acteur Lewis Tan, die je wellicht kent van zijn performance in Deadpool 2 (2018). Tan doet het uitstekend beheerst in de hoofdrol en maakt daardoor echt indruk. Naast Tan schitteren onder meer Jessica McNamee, Josh Lawson, Hiroyuki Sanada en Chin Han in leuke ondersteunende rollen. Qua cast en personages is Mortal Kombat dus ook allesbehalve slecht.

Het verdict

Gameverfilmingen zijn voor filmstudio’s tricky business. Dat hebben eerdere pogingen om bekende games naar het grote scherm te brengen al bewezen. Mortal Kombat maakt echter niet dezelfde fout. Regisseur Simon McQuoid en zijn team van scenaristen brengen een actie-acvontuur met fantasyelementen dat echt weet te entertainen. Het scenario is niet foutloos en wordt naar het einde toe een tikkeltje te rommelig, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door de sterke actiescènes en het goede acteerwerk van de hele cast. De CGI in deze prent is indrukwekkend en ook daardoor ben je helemaal verkocht. Kortom: Mortal Kombat is geen parel van een film, maar wel topentertainment dat je niet mag missen. De film wordt verdeeld door Warner Bros. en ligt sinds 19 juli 2021 op DVD en (4K) Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de trailer van de film nu.

Wat denk jij van deze Mortal Kombat-film? Ben je net zoals wij eerder positief over de prent, de regie, het verhaal, de personages en het acteerwerk? Of vind je de film toch niet zo goed? Laat het ons weten door hier onder te reageren.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *