Review – Halloween Ends (2022)

Informatie

Regie: David Gordon Green
Cast: Jamie Lee Curtis, Andi Matichak, Rohan Campbell, Will Patton, Rick Moose & Michael O’Leary
Genre: Horror, thriller
Distributeur: Universal Pictures
Releasedatum bioscoop: 12 oktober 2022
Releasedatum DVD & (4K) Blu-Ray: 11 januari 2023

© 2022 Universal Studios. All Rights Reserved.

Recensie

Aan alle mooie liedjes komt een einde. Dat is een vlieger die zowat overal opgaat, zo ook in grote filmfranchises. Hoewel we de laatste jaren leven in een tijd van late onverwachte sequels of plotse reboots, komen er nu en dan filmreeksen ook echt gewoon tot een einde. Zo ziet het ernaar uit dat de Fantastic Beasts-filmreeks met The Secrets of Dumbledore (2022) effectief gestopt is. Hetzelfde gebeurde in 2022 voor de bombastische Jurassic Park-films met Jurassic World: Dominion. Nog een andere en erg geliefde filmreeks die in 2022 haar allerlaatste aflevering zag is die van John Carpenters Halloween. Regisseur-scenarist David Gordon Green presenteerde immers zijn derde én laatste film in de gloednieuwe reboottrilogie over de angstaanjagende seriemoordenaar Michael Myers: Halloween Ends. Krijgt het personage daarmee het einde dat het altijd al verdiende?

© 2022 Universal Studios. All Rights Reserved.

Vier jaar na de vreselijke gebeurtenissen in Haddonfield en de laatste moordaanslagen van Michael Myers, lijkt de rust in het stadje stilaan teruggekeerd. Myers lijkt het stadje immers verlaten te hebben. Laurie heeft intussen een huis gekocht en lijdt een erg vredevol leventje met haar kleindochter Allyson. Terwijl Laurie zich bezighoudt met het neerpennen van haar memoires, leert Allyson de onfortuinlijke Corey kennen. De jongeman, die sinds een vreselijk ongeval van enkele jaren geleden door de hele gemeenschap wordt buitengesloten, slaagt er in een mum van tijd in om het hart van Allyson te veroveren. Wanneer Laurie echter op een dag een vreemde aanvaring heeft met Corey, voelt ze dat er iets niet klopt. Staat er iets gevaarlijks op til? En heeft de schijnbaar verdwenen Michael Myers daar iets mee te maken?

© 2022 Universal Studios. All Rights Reserved.

Toen Universal Pictures enkele jaren geleden aankondigde dat er een gloednieuwe Halloween-trilogie over Michael Myers zou verschijnen, konden veel cinefielen niet anders dan met hun ogen draaien. Iedereen vroeg zich immers af het zo geliefde personage wel écht drie nieuwe films nodig had. Gelukkig verraste regisseur David Gordon Green vriend en vijand met een werkelijk uitstekende Halloween (2018), waardoor de honger bij horrorfans meteen weer aangewakkerd werd. Die honger werd volledig weer gestild met Halloween Kills (2021), een erg matige sequel die ook ons maar weinig kon bekoren. Gelukkig herpakt Gordon Green zich wel gedeeltelijk met Halloween Ends. De prent voelt – anders dan Halloween Kills – immers helemaal niet overbodig aan. Gordon Green en zijn team presenteren deze keer immers écht een spannend en boeiend verhaal, dat bovendien intelligent omgaat met Michael Myers.

© 2022 Universal Studios. All Rights Reserved.

In Halloween Ends manifesteert de gevreesde seriemoordenaar zich immers op verschillende manieren. Uiteraard zorgt dat niet enkel voor uitstekende horrorcinema, maar ook gewoon voor bijzonder veel verrassingen. Die zijn er niet alleen voor de kijker, maar ook voor de personages zelf. Want die zijn – zoals je dat van iedere Halloween-prent eigenlijk wel weet – ook in deze aflevering helemaal nergens veilig. Die onheilspellende sfeer is heerlijk, net zoals de personages zelf. Want ook in deze allerlaatste film blijft Laurie Strode, die voor de laatste keer briljant vertolkt wordt door Jamie Lee Curtis, een erg boeiende persoonlijkheid. Ook nu blijft het intrigerend om te zien hoe de vrouw worstelt met haar gevoelens tegenover de gevaarlijke Michael Myers. Die complexe gevoelens zie je trouwens ook terugkeren bij Allyson en Corey, twee jonge mensen die niets liever willen dan elkaar graag zien. Die rollen worden bovendien tevens sterk vertolkt door respectievelijk Andi Matichak en Rohan Campbell.

Het verdict

Met Halloween Ends komt er na enkele decennia eindelijk een einde aan de erg geliefde filmreeks van John Carpenter. David Gordon Green presenteerde in 2021 een erg onnodige aflevering, maar herpakt zich met deze finale prent wel volledig. Halloween Ends geeft Michael Myers immers echt het einde dat hij verdiende. Het verhaal dat Gordon Green je voorschotelt is verrassend, spannend en gewoon echt goed. Daardoor krijgen ook Laurie Strode en haar kleindochter Allyson het einde waar ze altijd al op hoopten. Jamie Lee Curtis is opnieuw heerlijk als het hoofpersonage, maar ook de rest van de cast doet het goed. Kortom: Halloween Ends zorgt voor goede horrorcinema, al is het geheel niet foutloos. De film wordt verdeeld door Universal Pictures en ligt sinds 11 januari 2023 op DVD en (4K) Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de trailer van de film nu.

Wat vond jij van Halloween Ends? Ben je het ermee eens dat David Gordon Green de geliefde personages het einde heeft gegeven dat ze verdienden of deel je ons enthousiasme niet helemaal? Laat het ons weten door hier onder een reactie te plaatsen en je mening met de wereld te delen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *